Skauti - extremisté

3. 05. 2017 17:30:12
Šestnáctiletá Lucie Myslíková se během chvíle stala hvězdou. Fotka, jakou média milují: naštvaný dělnický kluk "extremista" proti čisťounké skautce. Realita je ale jinde a ukazuje nehezké věci. AKTUALIZOVÁNO o nová fakta!

Mediální kýč - fabrikovaná realita

Po utopeném Aylanovi, který nezahynul kvůli válce, ale kvůli novým zubům svého nezodpovědného otce, nás modifikovaná "realita" v médiích pronásleduje každou chvíli. Je zřejmé, že zde nejde o fakta, ale o emoce, o informace zkreslené tak, aby odpovídaly vidění světa, kde je předem jasné kdo je "hodný" a kdo "zlý", kdo viník a kdo oběť. Teď se miláčkem stala brněnská skautka, která demonstrovala proti shromáždění extremistů - fanoušků DSSS. Co je na tom špatného? Vůbec nic. Je dobré, když se mladí lidé dokážou vymezit proti extremismu. Pokud to ovšem dokážou. Pokud realita nebyla docela jiná - a člověk neměl chuť poslat šupem domů ne jednu, ale OBĚ demonstrující strany.

Dvojí metr - dvojí extremismus

Antidemonstrace se konala pod heslem "správný vlastenec nehajluje". To je pravda. Ale jak je možné, že průvod DSSS v Brně blokovali v jedné řadě skauti ve skautských krojích společně s levicovými extremisty z Antifa?? Jak je možné, že skautům vadí DSSS, ale nevadí stát v jedné řadě s násilníky z Antifa a anarchisty?

Milá hrdinka, kterou dostanou z médií za příklad i vaše děti, navíc zvolila duchu této bohulibé akce extremistické logo "Good night white pride" na podkolenkách. Svoji podporu tomuto extremismu obhajuje v médiích jako prospěšnou věc. A nikomu na tom nepřijde nic divného.

"Nácek", kterého je možné bít a kopat do hlavy, může být v téhle rétorice kdokoliv (viz můj předchozí článek o extremismu). Německý radní, přepadený a zbitý na ulici bandou antifa "bojovníků proti nacismu", lektor, proti jehož přednášce se na univerzitě v Berkeley stovky "angažovaných" pokusily podpálit univerzitní budovu, policista, zapálený a smrtelně zraněný mladými bojovníky za lepší svět v Paříži, i vy, pokud nemáte ten "správný" názor.

Neměl těm mladým skautským vedoucím někdo vysvětlit, že levicový extremismus je zrovna takové svinstvo, jako to, proti čemu tak spokojeně demonstrují? Že to není cool rebelie, ale jev, který má svoji speciální kategorii ve zprávách BIS a Ministerstva vnitra - hned vedle těch nácků?

Co je v téhle zemi špatně, že nácky pozná každý, ale jiný extremismus je cool?

Na ty skoro děti se nezlobte. Nevidí to - a můžou to vůbec vidět? Jsou to děti společnosti, která má levicový extremismus nastavený pomalu jako normu. Je to zrcadlo toho, jaké máme hodnoty a co je pro nás "normální". Rostoucí levicový extremismus nikdo nechce vidět.

Pokud společnost zaslepená bojem proti jednomu extremismu nechá bujet jiný, říká se tomu "vyhánět čerta ďáblem".

Je "in" být mladým anarchistou na Klinice a vyvěsit si tam vlajku Antifa, je "in" být bojovníkem proti systému v kapele, na fildě, u Mladých Zelených. Rozlezl se do médií, do politiky, propaguje ho dokonce dětem ve školách časopis Redway, placený nic netušící Kardiologickou společností....

Jak píše Daniel Hradský: "Považuji extrémní pravici i levici za stejně netolerantní a nebezpečné. Nebezpečnější je vždy ten extrémismus, který je establishmentem tolerován. Jedním z důvodů nástupu Hitlera byla právě tolerance mocných vůči pravicovému extrémismu, coby hrázi proto komunistům. Myslím, že dnes je to obráceně."

Zde se tedy berou přinejmenším "zarážející" názory těch dětí, které na ultralevici a jejích idejích nevidí nic divného. Korunu tomu všemu dává rozhovor, ve kterém skautka objasňuje svoje motivy a hodnoty:

-----------------------------------------------------

"Kamarád říkal, že stát neexistuje a hranice nejsou a že na tohle už se vůbec nehraje. Ten pán to vůbec nechápal a byl trochu agresivní. "

-----------------------------------------------------

Zajímá mě určitě víc okruhů, antifašistická a feministická témata, bytová situace, squatting, klerofašismus. To jsou věci, které v poslední době v mých sociálních bublinách hodně rezonujou"

-----------------------------------------------------

"Snažili jsme se přehlušit neonacistické projevy, hrálo se na kytary a na bubny, zpívali jsme a bylo to takový pěkný a veselý. Naše skupina skautů měla několik bannerů a já jsem tam tak hopkala a tančila, občas jsme něco zaskandovali. Na druhé straně měli proslovy lidé, kteří říkali pro nás nepřijatelné věci. Někdo by možná řekl, že jsme je provokovali, ale podle nás bylo na místě ukázat, že jsme proti tomu, co říkají, i proti tomu, že tam vůbec jsou."

-----------------------------------------------------

Realita je tohle.

Roztomile angažovaná slečna s Antifa ponožtičkami s motivem, kde jeden člověk kope druhého, ležícího, do hlavy, kvůli názoru. Anarchobuňka brněnského skautu. Extremismus, který nikdo nechce vidět.

Běžte do háje s dvojím metrem, kdy jedny extremisty stíháte a druhým nabízíte státní budovy, lidskoprávní ceny a prostor v médiích!

Jedinej reálnej je tam nakonec ten jen o pár let starší nasranej dělnickej kluk s blbou partou a blbejma názorama, pro kterýho nezbyly v eurograntech žádný integrační programy a podpory proti sociálnímu vyloučení, protože je obyčejnej, nezajímavej bílej domorodec. Co s ním uděláte?

Edit 5.5.2017: Oddíl skautů jako extremistická přípravka?

Podle této fotografie i podle fb profilu slečny Lucie se zdá, že podkolenky s extremistickým logem rozhodně nebyly jen naivním omylem... A to je alarmující. Vedoucí této skautské anarchobuňky by měl podle mě absolvovat důkladný pohovor plný nepříjemných otázek. Extremistická indoktrinace svěřených dětí je naprosto nepřijatelná! Víte vůbec, co dělají ve skautu VAŠE děti? Na stránku Junáka jsem zaslala dotaz na jejich postoj, odpověď zveřejním.

Odpověď FB mluvčího Junáka je korektní, od extremistických aktivit se distancují. Přesto ale jejich aktivity vzbuzují jisté podezření, že ani oni nejsou úplně bez viny - více v následujícím článku.

Dobrý den, Evo,

jsme si naprosto jistí, že oddíly nejsou "levicově extremistické buňky". Proti totalitním režimům, extremismu, nenávisti a násilí se vymezujeme a z podstaty jej nemůžeme podporovat. Skauting vylučuje totalitu stejně tak, jako totalita vylučuje skauting. Pokud jde o brněnský protest, zúčastnili se jej různí lidé různých skupin, i těch extremistických. To však neznamená, že všichni zúčastnění byli extremisty či násilníky. Ani to neznamená, že "na druhé straně" byli úplně všichni extremisty a násilníky. Oficiální vyjádření najdete zde: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/3181-ceska-skautka-se-v-brne-postavila-pruvodu-neonacistu-jeji-fotka-obletela-svet. Snad jen dodáme, že skautky a skauti jsou přáteli všech lidí dobré vůle a po celém světě mají 50 milionů dalších sester a bratrů, kteří mají různá přesvědčení, praktikují různá náboženství a pochází z různých společností. Znamená to, že ideově stojí proti těm, kteří nenávist a násilí hlásají.

Co se týče tzv. Kliniky, na kterou pravděpodobně fotografií narážíte: víme, že se akcí na podporu této iniciativy zúčastnilo více skautek a skautů, je to na jejich vlastní iniciativě a osobním zvážení, o "Klinice" jsme nikdy interními kanály nepsali. Pokud chtějí být prospěšní, pomáhat druhým a být přáteli s lidmi dobré vůle, tedy jednají podle skautského zákona, mají ve světě různé možnosti, jak se angažovat. Dle jejich uvážení je toto jedna z nich, od nás žádnou podporu v této věci nemají.

V případě dalších věcí se na nás neváhejte obrátit e-mailem na komunikace@skaut.cz

Autor: Eva Svobodová | středa 3.5.2017 17:30 | karma článku: 48.49 | přečteno: 29319x

Další články blogera

Eva Svobodová

Pravidla lži

"Zaujímáme postoje, místo abychom stáli..." jak roste iracionalita a agrese mezi lidmi, tak už zase nejsou důležitá fakta, ale postoje - člověk je nucen si vybrat stranu. A s ní sdílet i nálepky a postoje. A... nenávist.

17.2.2023 v 12:20 | Karma článku: 29.24 | Přečteno: 651 | Diskuse

Eva Svobodová

Opotřebovávací válka - kdo selže jako první?

"Nemáme tu žádné nové zbraně, nové síly, nic. Oni dostávají peníze a od nás se očekává, že budeme jen pochodovat vpřed a umírat." Teď teprve se začíná lámat chleba. A jak je na tom EU a česká vláda?

30.5.2022 v 19:46 | Karma článku: 26.86 | Přečteno: 707 | Diskuse

Eva Svobodová

Žijeme v éře vzpoury hlupců

Sbohem, západní racionalito, éro vědy, techniky a pokroků v medicíně... Přichází doba, ve které fakta nehrají roli a příčina a následek spolu nesouvisejí.

18.12.2021 v 12:52 | Karma článku: 47.24 | Přečteno: 11180 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

A řekněme si, co to vypovídá o nás. Stačí se podívat na různé reakce. A řeknu to takto – nestačíte se divit.

19.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 60 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 23.27 | Přečteno: 329 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 21.56 | Přečteno: 519 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.29 | Přečteno: 234 | Diskuse

Jiří Turner

Tomáš Klus, Tomáš Halík a jiní „pomatenci“

Co intelektuál, to antisemita a nepřítel Izraele a FF UK jako líheň „hamásníků“. A pak tu máme ty naše angažované umělce, jako je Klus. Emoce, které vyvolává palestinsko-izraelský konflikt, už asi mnohým trochu zatemňují mozek.

18.3.2024 v 11:05 | Karma článku: 31.00 | Přečteno: 5582 | Diskuse
Počet článků 85 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 6187

Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...