Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vynikající postřehR^

16 0
možnosti
EH

Co jsme si vychovali, to máme. Děti bohatých států berou práci jako něco, co se týká někoho jiného. Pohrdají svou krvavou historií, která jim zajistila blahobyt. Zakazují neekologickou ekonomiku, která jim přinesla smartphony a značkové oblečení. Vítají uprchlíky z celého světa a netuší, že to někdo bude muset zaplatit.

Nikdo je nenaučil, že všechno má svou cenu. A že časem ji budou platit i oni.

A druhý problém je nadbíhání potřebám nových obyvatel s IQ 60. Tito k životu vědu nepotřebují a žijí dneškem, kdy zdroje ještě jsou.

45 1
možnosti
IB

I62v59o 74B84o50u28š36e

18. 12. 2021 14:37

Není to tak dávno, co jsme byli my těmi uprchlíky.

0 24
možnosti
JL

Civilizace - všichni to chtějí samozřejmě: splachovací záchody, ústřední topení, auta, letadla, vlaky, MHD, zdravotnictví zdarma, žít co nejdéle, fast food, banky, televize, internet, mobily... Ale současně roste populace globálně a současně tito racionální lidi ničí přírodu. Nejde to moc dohromady - sobectví homo sapiens a civilizační výdobytky pro každého. Ale my to tady nevyřešíme: řekl bych uvidíme za 100 let, ale to tu už nikdo z nás nebude. ;-)

4 1
možnosti
EH

Prostě se vrátíme do středověku a o přebytek populace se postará příroda.

4 0
možnosti
JD

J83a84n 68D93o98u21š34e61k

18. 12. 2021 14:12

Zní to zvláštně, ale říci nevím je dost často hlas rozumu. Dnes ví někteří lidé úplně vše a zároveň úplný houby. A těch já se trochu bojím.

20 0
možnosti
EH

Vím, že nic nevím, platilo ve starověku i dnes. Lidé se do krve hádají o tématech, kterým nerozumí. O tématech, kde se rozcházejí i odborníci.

11 0
možnosti
Foto

Jednak je nutno vyvažovat racionalitu srdcem. Ale především, racionalita není samostatný artefakt žijící kdesi ve vakuu. Je to prvek lidský, jeho nositelem jsou lidé a lidé jsou tvorové omylní. Naše na (zdá se) striktní racionalitě založená společnost je táž společnost, která zde zplodila ostrov odpadu o velikosti trojnásobku Francie, který pluje v Tichém oceánu. Vyrábí zde jednu válku za druhou pod pláštíkem čehokoli, cpe si k prasknutí sklady jadernými hlavicemi, drancuje planetu kvůli surovinám pro jakýsi zastaralý způsob výroby energie, nechává živořit milióny lidí, střílí do uprchlíků na potápějících se člunech, zatímco vyhazuje celé hory čerstvého jídla, a záměrně udržuje status quo dávno přežitého, primitivního systému zla, zatímco se tváří, že je všechno v pořádku, do televize cpe reklamy na další nepotřebné výrobky a v parlamentech tlachá o tom, co by se jako mělo dělat, aniž by cokoli skutečně dělala.

To jsou také výplody téhleté takzvané racionality a vědy.

Je dobré ty pohledy vyvažovat... Hezký víkend.

10 16
možnosti
JD

J77a89n 87D20o47u52š84e79k

18. 12. 2021 14:01

Kdyby lidé byli racionální, nedělali by takový bordel. Kdyby byli, nepremnozovali by se. Kdyby byli, nakupovali by jen dle nutné potreby. Celý vas prispevek vyzněl tak jak jste nechtěl. Proti srdci. Emoce, lenost a hloupost jsou původci zla. Ne věda a racionalita. To jsou pouhé nástroje.

14 0
možnosti
LP
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik