Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M23i88l24a64n 43S29u56t77a

19. 12. 2021 11:50

Skvele napsane!

1 0
možnosti
MM

M21a61r90e93k 89M14a66c21h

19. 12. 2021 9:24

Wow! Děkuju, sám to tak napsat neumím, o to vic Vám tleskám. Už dlouho mam úplně stejný názor a vůbec mi z toho neni dobře po těle...

13 1
možnosti
Foto

Kdysi dávno , došlo k rozdělení rodu homo na neandrtálce a cromaňonce. Cromaňonci byli více inteligentní a používali technoogie - nástroje. Pokud máme věřit arecheologů,dopadlo to tak, že cromaňonci neandrtálce spapali ...

2 0
možnosti
Foto

Asi to tak bude, protože archeologové si dodnes marně lámou makovice, kam neandertálci tak náhle zmizeli. Když je nevymlátil koronavirus, potom skončili na jídelních lístcích cromaňonců. Asi byly jejich cromaňonské kamenné nástroje /odborně zvané "štípaná industrie"/ ostřejší a nebo je uměli vyrábět /=štípat/ o něco rychleji a z kvalitnějších šutráků. ;-(

0 0
možnosti
PN

Jak pravi klasik, osvicenectvi bych preskocil, je to sama nebezpecna propaganda.

3 0
možnosti
ES

Příčina a následek přece vždycky souvisí... Jen někdy malé může být povýšeno a velké poníženo. Dle zásluh.:-)

0 0
možnosti
FT

F71i36l52i33p 90T93y97k77a82l

19. 12. 2021 0:05

Paní Svobodová,

co rozumíte pod pojmem racionalita? Nechme stranou racionalismus ve smyslu filosofického nazírání na theorii poznávání, to asi nebyl účel vaší úvahy.

Racionalita t.j. racionální myšlení v obecném smyslu slova nebylo vždy tou hnací silou kreativity, která umožnila ten technologický vývoj a dnešní "blahobyt".

Intuice, fantasie a snaha vědců, jak v minulosti tak i dnes, pochopit a vysvětlit přírodní zákony, vznik a vývoj života na této planetě a existenci vesmíru, stály u kolébky všech vynálezů. Racionalita není a nikdy nebyla zdrojem technického pokroku.

K 5. odstavci vašeho příspěvku:

"Ideologické myšlení, popírající přírodní zákony, zachvátilo celý západ ..." je doufám myšleno metaforicky. Žiji na západě již přes 50 let a patřím k té "sektě" akademiků, kteří se zabývají přírodní vědou.

Nevidím žádné příznaky ideologického zachvácení západu. "Opatření proti globální změně klimatu" nejsou šílená a už vůbec ne iracionální výplody nějaké pomyslné sekty. Naopak, jsou to rezultáty nesčísných vědeckých studií, vedených koryfeí nejlepších světových universit a institutů.

Konotace vašeho článku naznačuje, že fysika, chemie, biologie nejsou vaše hobby, nicméně by bylo radno si osvojit alespoň ty elementární znalosti v těchto oborech, než se vrhnete na thema ideologie versus přírodní vědy.

1 23
možnosti
Foto

...jsou to rezultáty nesčísných vědeckých studií, vedených koryfeí nejlepších světových universit a institutů....V tom to právě je. Ty studie byly vypracovány za velké peníze ne těch institutů, ale zadavatelů, a ti chtějí výsledek. Takže aby ty nejlepší univerzity měly z čeho žít i nadále, napíšou do studie to, co tam zadavatel chce mít, aby si na jejím základě prolobboval legislativní cestu ke svému byznysu. Biopaliva, OZE, bioplyn, vodík atd. jsou toho důkazem. Některá z těchto technologií jsou tu už desetiletí, ale pořád nejsou schopny pracovat tak, aby byly životaschopné i bez dotací.

12 1
možnosti
PP

P32a60v65e31l 92P65o66n68e16c

18. 12. 2021 23:53

Kdysi jsme bojovali za svobodu slova. Teď bojujeme s tím, abychom se ve víru všech těch všemožných "modrostí" trochu zorientovali. Za blog R^

11 0
možnosti
JU

J30o78s28e30f 91U18l75m36a86n

18. 12. 2021 21:24

Hezky napsané. Mimochodem, nedávno mi jeden diskutér vítězoslavně poslal odkaz na nějakou stranku, která údajně odhaluje lži a manipulace. Konkrétně lži mainstreamových médií v souvislosti s očkováním. Byly tam grafy, které pochází ze serveru Seznam a že prý obsahují manipulace. Ty grafy znázorňovaly počet úmrtí na covid v jednotlivých skupinách na 100 000 obyvatel. Tedy počet úmrtí ve skupině neočkovaných, očkovaných jednou dávkou, očkovaných dvěma dávkami a očkovaných boosterem. Manipulace měla spočívat v tom, že očkovaní jsou rozdělení na 3 sloupce, kdežto neočkovaní mají jen jeden. Autor poté sečetl 3 sloupce očkovaných a graficky znázornil a dospěl k závěru, že sloupec očkovaných je vyšší než sloupec neočkovaných a to má být jedna z mnoha manipulací. Jaké to asi je být takto hloupý a ještě se cítit jako vítěz, že odhalil spiknutí? :-)

12 0
možnosti
PN

No asi se citi stejne jako Cemper a jeho manipulatori.cz. To bych nekdy puknul smichy.

1 0
možnosti
ZD

Perfektní, nadčasový text. Jak vidět lidstvo umí máknout když je zle, umí se postavit zlu a vyhrát nad ním. Jediné co neumí je žít v blahobytu! Život v blahobytu směřuje bohužel ke krvavé krizi, po které se bude lidstvo, respektive zdravý duch lidstva opět zvedat z popela jako bájný Fénix.

7 0
možnosti
OP

Paradni uvaha!!! Dekuju.

9 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik