Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Desinfekce v metru je s VELKÝM otazníkem!

Cokoliv, čeho se budou dotýkat všichni, je potenciální cestou šíření viru a to bez ohledu na to, jak účinná by ta látka uvnitř byla, nebo jak velkým písmem by bylo napsáno slovo desinfekce.

Nejúčinnější desinfekce musí být ideálně bezdotyková. Co by pomohlo, by bylo důkladné vytření vagonů Savem a k tomu nějaké generátory ozónu do vagonů.

0 0
možnosti

R^

Bohužel, lékaři, sestry, pokladní v supermarketech, řidiči HMD... jsou stále bez o chranných pomůcek! Po kontaktu s koronavirem nakaženým by měli jít na dva týdny do karantény! Při bezohlednosti našich politiků a našich zaměstnavatelů máme riziko svého onemocnění a eventuelní smrti jen ve svých rukou! Alespoň bych si pořídil chirurgickou roušku, při práci bych nejedl, nepil a nekouřil a při sebemenších potížích bych ulehl do postele a kurýroval se! Pak se nemusíme do 56 let koronaviru bát. Přežijeme! Organizace mimořádného, nouzového stavu je řízena dobře! Lépe než v Itálii nebo Německu, hůře než v Jižní Korei.

:-)

0 0
možnosti

Rv

Hlavně se toho nebojte! Coronavirus je virus s podobnou afinitou jako virus chřipky. Útočí na dýchací systém. Je poněkud agresivnější než chřipka. To je proto, že je nový a na světě nejsou proti němu protilátky. Dokud všichni neonemocníme a nevytvoříme si protilátky, tak budou zmatky. K promoření společnosti dojde za 1-2 měsíce. Naši politici postupují dobře, mnohem lépe než v Itálii nebo i v Německu, kde nestihli dát kontakty do karantény. U nás se dosud dařilo. Ale to nyní také končí. Tímto opatřením jsme zpomalili nástup infekce, takže se ten start infekce zpomalil a máme tak šanci infekci lépe zvládnout.

Onemocníme všichni, ale průběh onemocnění závisí na dávce virů, zda onemocnění proběhne jako nepozorovatelná rýmička nebo umřeme. Takže průběh onemocnění máme jen ve svých rukách! Vyhnout se kýchajícím a kašlajícím! Opakovaně si mýt ruce a desinfikovat si je po každém rizikovém kontaktu!

Lékaři ošetřující koronavirové nemocné musí mít masku s respirátorem, přiléhající brýle, plášť a čepičku. Vše na jednorázové použití! Jinak musí po kontaktu s nemocným jít do karantény! Ano, ochranné pomůcky zatím nejsou ani pro lékaře, natož pro řidiče autobusů a pokladní v supermarketech! A ti všichni se nemocným vyhnout nemůžou! Promoření společnosti bude trvat asi dva měsíce. V Itálii a Německu proběhne rychleji. A ještě jedna věc to může komplikovat: Otepluje se, takže viry se stávají méně útočné. Proto si to promořování společnosti prožijeme ještě jednou na podzim!

Smrtnost je 0,5% (Jižní Korea) až 10% (Itálie). Rozdíl smrtnosti je dán kvalitou zdravotnictví. V Jižní Korei byly kontakty podchyceny v karanténě dobře. Italům se to nepovedlo!

U nás se to zatím daří. Je jen otázka, jak dlouho to budou naši zdravotníci hrdinně dělat bez ochranných pomůcek! Chybí první linii, praktickým lékařům, zubařům a v krajských i okresních nemocnicích!

0 2
možnosti
Foto

Paní Uršula z Bruselu pomohla svým hloupým prohlášením euroskeptikům víc, než je možno si představit. Holt moc chytrosti chuděra nepobrala.

7 2
možnosti
JS

Karma a souhlasR^ teda s malým ale, byl jsem včera v nemocnici a tam používaly sestry i lékaři roušky, takže zřejmě přece jen nějaké existují i mi jednu dali;-), že prý preventivně, ženu dnes v noci odvezla po kolapsu rychlá, už byla dnes propuštěná a taktéž přijela domů s rouškou na ústech, při návštěvě praktického lékaře měly sestry roušky k dispozici i když je samy nepoužívaly, ale jednu mi nabídly, prý jestli mám cestovatelskou historii, tak povinně;-).

1 0
možnosti

Adam Vojtěch rozdal ochranné prostředky jen svým fakultním nemocnicím. Krajské a okresní nemocnice mají zajistit krajské samosprávy. Praktičtí lékaři a zubaři zatím na dodávky ochranných prostředků čekají! Proto potenciálně nakažení koronarovirem nemají chodit k praktickým lékařům a mají zůstat v domácí karanténě (odběrová sestra přijede za nimi) nebo se mají nechat vyšetřit rovnou na infekčním oddělení, kde ochrannými prostředky být vybaveni musí! :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik