Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

"...Merkel žádná významná protiepidemická omezení dělat nebude..." Uz za to melo vyjit cele Nemecko do ulic.

0 0
možnosti
Foto

Jasně, polopaticky a dost blbuvzdorně podáno. Karma R^

9 0
možnosti
PN

P94e30t20r 60N18e22d57o46m26a

12. 3. 2020 11:16

Nemci jsou a byli na jednu stranu chytri a pracoviti, na druhou stranu sileni a kruti

3 0
možnosti
MC

Svěží, vystihující a plně souzněno s mým názorem. Děkuji a půjdu se s Vámi se ptát.

4 0
možnosti
Foto

Každý daňový farmář přistupuje k chovu svého lidského dobytka individuálně. Rozhodně je mě sympatičtější přístup těch německých.

Vítám každé opatření, které zbrzdí, nebo zamezí postup koronaviru, ale musí to být na dobrovolné bázi. Pokud to nevychází z dobrovolnosti pak jsme opravdu jen lidským dobytkem určeným k chovu.

Stát má na základě stanoviska odborníků vydat jen doporučení, popřípadě zavřít a omezit své služby. Do těch soukromých nemá strkat nos, protože ti celý tento systém financují a udržují v chodu.

1 8
možnosti
KT

Tak teď jste se projevil.

Jsem svobodomyslný tvor a ráda dělám věci po svém. Mám ale dostatek inteligence na to, abych se v krizových situacích přizpůsobila a podřídila v zájmu svém i v zájmu spoluobčanů a všechna ochranná opatření vítám.

Dobrovolnost se "vyplatila", jak je vidět ze zájezdů lyžařů, kteří si svůj výlet neodpustili.

Naše malá firma to určitě citelně odnese, ale to je holt dané a nedá se s tím nic dělat.

5 0
možnosti
JR

J62a95n 66R90á24ž

11. 3. 2020 18:03

Slova Merkelové o postoji Německa k epidemii nového typu SARS se nedají brát vážně, protože oní je známo, že každou chvíli říká něco jiného:

Připomínám: Novoroční projev 2014: Projekt multikulturní Evropy je mrtvý. Musíme si přiznat, že soužití lidí s rozdílnými kulturními návyky není možné.

Novoroční projev 2015: „Přistěhovalectví a integrace tolika lidí je šancí do budoucna.“

Projev v Bundestagu listopad 2019: "Německo už je jinou zemí, než bylo v roce 2015, a moje tehdejší otevřená imigrační politika byla chyba, která se nesmí opakovat."

Prohlášení z března 2020: Zaregistrovala jsem, že migrantům a uprchlíkům bylo v Turecku řečeno, že cesta do Evropy je otevřená, ale to samozřejmě není pravda

Takže se nedají brát vážně ani její slova z dnešní tiskové konference: "Virus dorazil do Evropy, je tu, to musíme všichni pochopit a musíme udělat vše pro to, aby se nešířil, ale uzavírat hranice nebo školy není řešením".

Ze zkušeností z rychlostí razantních změn postojů paní Merkelové tak nelze předjímat, jak bude mluvit zítra, když bude strmě stoupat počet nakažených.

V dnešní den bylo ráno v Německu totiž hlášeno 1200 nakažených a tři mrtví a teď (v 17,15) jsem zachytil na Netu zprávu, že nakažených už je 1370.

13 0
možnosti
VH

Jo v Nemecku zjevne spolehaji na uz vyzkousene univerzalni opatreni ze silvestrovskych veselic - odstup na delku natazene paze :-)

6 0
možnosti
FL

To právě bude nový, hygienický pozdrav, místo podání ruky.

1 0
možnosti
MS

Výborně napsáno. Tohle je přesně povaha čecháčkovských spratků. Na co by si dělali vrásky z nějakých varování, výzev a zákazů? Nenapouštejte v létě bazény! Hned napustit do plna, ať ostatní chcípnou žízní. Nejezděte do Itálie. Just tam pojedu. Z Bulovky je druhý lyžařský areál, akorát se tam nelyžuje. Prostě místo soudnosti jenom naschvály. Ty co se pořád vrací z lyží z Itálie bych tam nechal. Ať o jejich osudu rozhodne Bůh, nebo italský lékař.

17 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik