Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IB

I16v31o 16B86o42u27š27e

28. 9. 2019 11:58

K vašemu novému blogu 28,9,2019, ke kterému jste neotevřela diskusi (CENZURA!!!), snad jen, proč se neléčíte?

0 1
možnosti
KT

Já nic, paní Svobodová, neobhajuji, jen Vás upozorňuji na to, že si pletete pojmy, pro mě za mě se klidně facebook může zakázat.

Ale zeptám se stejně, jako paní Tvrdoňové.

Jste na facebooku?

Pokud ano, tak zcela a explicitně podporujete a souhlasíte s tím, co tady vehemetně kritizujete a veškerá vaše kritika je stejně tak směšná, jako Vaše argumentace.

Tak, co jste na něm, a necháte se jím ovládat, na rozdíl ode mne, který svůj postoj k FB vyjadřuji zcela pregnantně tím, že na něj zvysoka kašlu?

1 5
možnosti
ES

Ta problematika dosahu a možností internetových korporací je natolik komplexní, že se z ní opravdu nedá vycouvat takovouto zjednodusujici demagogií. Nezlobte se, ale to je opravdu ztráta času. Odpovím snad jen dvěma otázkami k zamyšlení:

1) jak došlo k tomu, že lidé používají peníze, elektřinu, auto, telefon?

2) musí firma dodržovat zákony? A které?

2 1
možnosti
ES

Je zajímavé sledovat, jak tady pánové Trčálek a Polický v obhajobě politické cenzury na sociálních sítích dokázali nashromáždit všechny možné (a opakovaně vyvracené) argumentační a logické fauly... Možná byste si pánové měli o problematice sociálních sítí něco nejdříve přečíst, než začnete prosazovat svoje ideologické hledisko bez znalosti faktů. Ideologický pohled opravdu nestačí k tomu, abyste byli partnery pro konstruktivní diskusi.

5 2
možnosti
LB

Díky za tento článek. Ačkoli v některých pasážích mi přijdou autorčina tvrzení spíše spekulativní než prokazatelná, jsem skutečně rád, že danému tématu se autorka dlouhodobě věnuje.

Nesmíme rezignovat a inspirací nám budiž fakt, že se najdou lidé, pro které je svoboda slova důležitá natolik, že projeví odvahu to říci a čelit sankcím.

Svoboda slova je jedním z nejzásadnějších témat dnešní společnosti a cenzurní snahy nabývají stále větších rozměrů. Největším nebezpečím se stává skutečnost, že se lidé začínají bát říkat své názory ze strachu o to, aby jim nebyl uzavřen komunikační kanál, na který plně spoléhají, klasicky účet na Facebooku.

Přemýšlejme o tom, jak je pro nás téma svobody slova důležité a jak ji omezuje český i evropský establishment, až už pomocí Hamáčka, Jourové, nebo cizích vlád diktujících v tomto směru politiku celé EU!

10 1
možnosti
KT

A není to právě ta chyba, moc se Vám pane Burgete, omlouvám za to, že s Vámi polemizuji, vždyť sám nejlíp víte, že jsem jen prázdný žvanil, že lidé až příliš plně spolehájí na komunikační kanál, totiž na klasický účet u Facebooku a tím jen posilují jeho výsadní postavení ústící do, jak Vy píšete, toho, že se lidé bojí říkat své názory, aby nebyly na facebooku smazáni (čímž si tak nějak protiřečí)?

A opět se ptám, jako už tolikrát a jako vždy marně, proč by facebook, jako čistě privátní korporace, na kterém si lidé zakládají své účty zcela dobrovolně, nemohl mazat to, co uzná za vhodné (mohu posloužit ten nejblbější, protože vlastní příklad, já na facebooku účet nemám, a proto mě FB nemůže ani cenzurovat)?

Ještě jednou se omlouvám za svoji blbost a za to, že jsem Vás obtěžoval, svým hloupým dotazem.

3 2
možnosti
Foto

Já byych rozhodně počkal jak ten soud dopadne.

Zatím totiž byl Facebook souzen za to, že nenávistné přípěvky nemaže.

Například v Rakousku mu to nařídil soud

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/facebook-musi-smazat-nenavistne-prispevky-rozhodl-soud-v-rakousku-40032978

V Německu to požadují politici

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/budeme-mazat-nenavistne-prispevky-slibuji-facebook-google-a/r~6ae6bd12a35e11e59772002590604f2e/

A ve Francii na to přijali zákon

https://otechnice.cz/francie-chce-pokutovat-facebook-za-nenavistne-projevy/

1 5
možnosti
ES

Příště se obtěžujte přečíst článek, na který kydáte svoje nesnášenlivé výlevy. Tyhle informace ve článku samozřejmě jsou.

8 2
možnosti
JS

Děkuji Vám za tento článek. Jsem rád, že někdo dokáže tento problém, který má pro naši budoucnost zásadní důležitost, tak kvalitně popsat. R^

17 1
možnosti
Foto

Jednostranně není kvalitně

0 6
možnosti
RK

R51a95d68e25k 84K15a11r13a31s

27. 8. 2019 12:57

Hodnotný článekR^

4 1
možnosti
ZT

No... Facebook a Google... Jedny stránky byly vybrány, čti vykradeny. Autor si ze zálohy vytvořil jiné. Které však Google dlouhé měsíce ignoroval ve vyhledávání... Zda důvodem byl symbol preškrtlého kostelíčku s půlměsícem na věži, se lze jen dohadovat....

0 0
možnosti
OP

Demokracie už dávno na vládních úrovních neexistuje, existuje pouze svévole pár mocných korporací. Aktivity proti cenzuře jsou zajisté bohulibé a nanejvýš potřebné, jen to lidstvo tolik se podmaňující socialistickým tendencím je, bohužel, úplně mimo

6 1
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik