Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I33v97a70n 15M84a12r53e16k

9. 5. 2019 20:29

Velmi výstižně a pravdivě napsané p Svobodová, dík a velká karma. R^[>-]

5 6
možnosti
DR

Zasloužená karma. Už jsem to někde psal, bohužel někteří zaslepení křiklouni si na těchto datumech v poslední době pouze ohřívají tu svoji politickou polívčičku.

8 3
možnosti
AL

Zasloužená karma.

.

Vztek a nenávist, případně únava, nejsou nejlepší rádci u psaní některých zlých příspěvků.

Přeji pohodový večer.

R^

4 4
možnosti
Foto

Ty počty padlých na našem území mě také zasáhly. Ale dozvěděla jsem se o nich teprve asi před deseti lety, když jsem se o tyto věci začala více zajímat. Chodila jsem do školy za "hluboké totality", ale nevzpomínám si, že by nám kdo o tom podrobněji vyprávěl. Něco zmínili o místních zajateckých táborech a přilehlých ruských lesních hřbitovech, ale podrobněji jsem se hodně dozvěděla až z vlastní iniciativy a poměrně nedávno. A dobrá zpráva - ty ruské hřbitovy jsou opět udržovány a fantastický (také bloger) Roman Janas se věnuje vyhledávání rodin zde padlých, ovšemže různých národností, a má úspěch. Když tak mrkněte na jeho fb.

6 0
možnosti
Foto

Vztek a nenávist, případně únava, nejsou nejlepší rádci u psaní takovýchto článků...klidnější večer přeji.

6 4
možnosti
Foto

Tak takové články nepište.

2 1
možnosti
JH

J16i48ř39í 42H65o17l27ý

9. 5. 2019 18:25

Těch vojáků je asi všem líto - a že jich byly miliony, jenže čí to byli vojáci?

Byli to bolševický vojáci, oni sami a jejich bratři, sestry a rodiče do Ruska zavlekli ten rudý Leninův mor. Mor kterým jim velel vraždit vše co se nedalo na jejich stranu a vyvražďovali se mezi sebou - všechny ty čistky, gulagy a popravy v Rusku to bylo jejich dílo.

Takže promiňte, ale bolševickým rusům rozhodně nelze děkovat za nic.

1 14
možnosti
Foto

No, toto je taky fascinující názor... sám nechápu proč se klanět soše Koněva, zvlášť poté, jakou další historickou roli nejen v našich dějinách sehrál, ovšem ti kluci co tu padli tu nepadli s tím, že šíří bolševické myšlenky...

14 2
možnosti
IN

Máte pravdu. Historici i starší lidé znají minulost, ale dějiny se jakoby přizpůsobují momentálnímu politickému zaměření. Dřív se nejásalo, že např." Plzeň osvobodil Paton", i tam , kde stojí pomník "Díky Ameriko" se do nedávna jmenovala ulice nikoliv Americká, ale Stalinova, pak rychle přejmenována na Moskevskou třídu.

Americká armáda vstoupila do města 6. května 1945, ale již 5.května brzy ráno bylo za povstání rodáků vyčištěn střed Plzně, vyhnáni nacisté z městské radnice. Oběti Plzeňanů nebyli dlouho připomínány. Byla i tehdy euforie z konce války a náletů na Plzeň veliká. V roce 1944-45 byla Plzeň nejčastějším terčem náletů, 17. dubna 1944 230 Lancasterů zničilo 3 tisíce domů ve městě. Dva týdny před koncem války 25.4. 1945 nejsilnější nálet na Škodovku, stovky letadel, 70 % závodu bylo v ruinách. I německá propaganda využívala smrti civilistů, že byly místo továren bombardovány obytné čtvrti, vlaky, nádraží. Poslední spojenecký útok byl pokládán za zbytečný a laika napadá - pro americké velitelství byla firma Škoda jen místem na mapě, poslední továrnou, která dodávala zbraně pro nacisty. A časem ideologie mění názor na dějiny, jen starší pamětníci nezapomínají.

6 1
možnosti
Foto

To byla VÁLKA. A během ní nikdo nemůže určit, kterým datem bude ukončena. Např. Kapitulací nepřítele. Nemluvě o tom, že tím v podstatě stejně ukončena není, neb dozvuky a následky každé války přetrvají po generace!

7 1
možnosti
SN

:-)........Moc pěkně napsané ! R^R^R^V

10 0
možnosti
KP

R^Stale se bohuzel mnozi pocet poststatecnych kutilu se snahou prizpusobit historii svemu videni a svuj nazor vnutit jinym.

13 0
možnosti
MP

Souhlas, také se mi nelíbí ta relativizace. Ti vojáci, kteří během našeho osvobozování padli, nemohou za to, co se tu dělo v dalších letech. Oni bojovali proti nacistům a za to je třeba je ocenit a poděkovat jim za to. Někdo vidí v následujícím komunismu ještě větší zlo než v nacismu, a proto to celé shazuje, ale to mi také přijde velmi nefér.

13 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik