Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

V první řadě je třeba říci, že nápad pomoci syrským dětem v řeckých utečeneckých táborech není z hlavy poslankyně Šojdrové, ale lorda Dubse, jednoho ze zachráněných dětí Nicolasem Wintonem v roce 1939. Díky jemu Británie nabídla azyl 350 syrským dětem. Šojdrová podle vlastních slov začala v toto věci konat už na jaře, ale ona nemá žádné pravomoci, rozhodující slovo musí říct vláda, respektive ministr vnitra. A ten Šojdrové řekl, že jednat může až vláda, která má důvěru. Proto se věc dostala na pořad až nyní.

Poslankyně Šojdrová nechce dát syrské děti v Česku k adopci ani do pěstounské péče, ale jasně řekla, že by šlo o dočasnou doplňkovou mezinárodní ochranu. Tu od 50. let poskytovalo i socialistické Československo, např. řeckým či korejským dětem, v 80. letech dětem z Černobylu.

Dneska byl na i.dnes článek, který popsal strašlivé poměry v řeckých uprchlických táborech, kde se tlačí několikanásobně víc lid, než je jejich kapacita. I podle organizace Lékaři bez hranic by dětem z těchto ghett pomohlo, kdyby se alespoň na čas odtud dostaly do normálního prostředí.

Nevím, v čem by několikaměsíční pobyt těchto dětí mohl ohrozit vaše děti?

A kdo z nás má jistotu, že právě jeho potomci nebudou v budoucnu potřebovat solidaritu a účast jiných lidí?

Nikdy nikoho nenutí, aby pomáhal, takže nechápu, proč vás tak irituje, když se najdou lidé, kteří pomoc chtějí?

2 11
možnosti
Foto

Dočasný pobyt jsme tu už měli. Nepadnout SSSR, tak by dočasnost ještě platila.

1 0
možnosti
PK

Slovník "demokrata" MUDr Hilšera, kandidáta na prezidentský stolec, je opravdu výživnýRv. Nesouhlas se dá vyjádřit kultivovaně a nejlepší nesouhlas by byl vzít si 1-2 sirotky do vlastní péče a jít příkladem.

13 0
možnosti
LB

MUDr. Hilšer je především lékař a celou věc vnímá jinak, asi než vy.

2 4
možnosti
JJ

J13i57ř83í 85J38a32n15d26a

18. 9. 2018 16:24

Tak jsem si vzpomněl na knihu Arthura Haileyho "V nejvyššíích sférách" (1962). Děj se odehrává v období studené války v Kanadě. Zkráceně:

Dějem se proplétá příběh mladého kluka, bez dokladů a bez příslušnosti, který už nějakou dobu cestuje na norské obchodní lodi a nikde ho nenechají vystoupit na pevninu, protože nemá žádné doklady. Jsou Vánoce a místní noviny o tom napíšou tklivý příběh.

Jeden opoziční matador si čte tyto noviny a hned ho napadne, jak by se dalo vládě "zavařit" a rozjede se mašinérie. Sjedou se tam novináři, píší o jeho osudu, lidé nabízejí, že se ho ujmou, firmy nabízejí práci, lidé demonstrují, atd.

Případu se ujme mladý právník, který chodí s vnučkou onoho opozičního politika. Konečně objeví judikát na základě kterého je možno aby se v Kanadě usadil. Radostně to běží říct dědečkovi své milé. No a je mu naznačeno, že o toho kluka vůbec nejde a je naopak důležité, aby se na pevninu nedostal a mohlo se jít vládě "po krku". Samozřejmě dostane nabídku, že když to nechá plavat, tak ho čeká skvělá budoucnost v jedné velké advokátní kanceláři.

7 0
možnosti
IB

I54v80o 73B48o86u53š45e

18. 9. 2018 15:05

Dobry, vyvetrala jste svoje mindraky, ale co ty deticky? Na ne kaslete?

1 15
možnosti
Foto

Jaké dětičky prosím? Výrostci 17 plus?

11 1
možnosti
JJ

J39i55ř68í 50J13a64n43d59a

18. 9. 2018 15:01

Já osobně nevěřím, že jde o blížící se volby. Dnešní Evropa je taková, že můžete udělat politickou kariéru "doma" nebo "v Bruselu". Tím Bruselem myslím všechny ty nadnárodní struktury a organizace nabalené třeba na EU, či OSN apod.

Paní Šojdrová tuší, že už nebude europoslankyně. Tak je potřeba na sebe upozornit a zavděčit se tam, kde po skončení mandátu může najít nějaké teplé místečko.

Prostě jí to musí správně politicky myslet.

10 0
možnosti
VB

Sirotky nebrat, co tam je další bod programu? 500 rodin s dětmi a potom 5000 rodin rodin s dětmi, a tak až tady přestěhujeme celou Afriku a blízký východ :-):-):-):-)To spíš bude tetíčka strýčka Bredyho:-):-):-)

9 0
možnosti
AL

Děkuji vám paní (slečno) Svobodová za perfektní článek.

Zasloužená karma.

R^

11 0
možnosti
JC

J22i51r21i 66C61e46e

18. 9. 2018 14:15

Symptomatické je, že nikdo z těch humanitárních hysteriků se nezajímá o "nezletilé bez doprovodu", kteří již na území ČR jsou. Nejenže nezajímá a nenabídl pomoc... Oni dokonce ani netuší, že tu takoví lidé jsou a dostává se jim péče.

2 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik