Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Kdesi v diskuzi jste se ptala, s kterým z uvedených tří bodů kdosi nesouhlasí. Lze snad souhlasit s druhým bodem, ale první a třetí, tak, jak jste je formulovala, jsou nesmysly.

Také nechápu, proč vnucujete všem ostatním křesťanskou víru. Já jsem třeba pastafarián, věřím, že vesmír stvořilo létající špagetové monstrum a nevím, proč bych měl uctívat vesmírnou židovskou zombie, která byla svým vlastním otcem, a která prý může nechat člověka žít věčně, pokud budeme jíst symbolicky její maso a telepaticky jí řekneme, že ji přijímáme za svého pána, čímž nás ona oprostí od zla, které je v podstatě lidstva schované proto, že jakousi ženu, která vznikla z žebra, přemluvil mluvící had, aby snědla jablko z magického stromu?

Ale teď vážně - tím, že to představení rozmazáváte, mu děláte reklamu a mimo jiné potvrzujete, že křesťané, či lépe katolíci jsou stejně militantní jako muslimové. Tedy byli by, pokud by k tomu měli sílu. Ostatně dějiny jsou toho důkazem. Jedna věc je víra v živoucího boha, a tu nemůže urazit nic (jak tady někdo trefně poznamenal), a druhá věc ideologické chápání náboženství, jak tady předvádíte vy a nějací "slušní lidé". Příznačné je, že se k jejich protestům v Brně připojil Miroslav Sládek, to mluví za vše.

12 10
možnosti
Foto

Hodně mi ta hysterie připomíná situaci kolem komunistickych seriálu. Panu Langmilerovi odmítaly prodat mléko v samoobsluze protože trápil ženu za pultem a pana Brabce obviňovali ze je estébák protože hral majora. A po a Kopeckem chtěli prý rady jak léčit klouby. Je to jen hra. Možná hloupá ale jen divadelní hra. Nic vice. Lidi neblaznete

7 9
možnosti
RJ

R96a68d74e75k 47J16a12r40o68š

27. 5. 2018 15:31

Chtěl bych vidět Vaší reakci, kdyby zde někdo dramatizoval Feuchtwangerova Žida Süsse a uvedl ho na divadelní scénu v "gobbelsovském" pojetí...

5 0
možnosti
Foto

Jsem MoravačkaV a silně se ohrazuji proti těm, kteří rozhodli, že se právě Brno, moravská metropole, bude podílet na tomto hanobení našich křesťanských hodnot.

Jak daleko to necháme ještě zajít, než nám dojde, jaký zhrzený svět připravujeme našim potomkům. Vlastnosti, které jsme ctili a snažili se je dodržovat jsou na ústupu a preferují se ty, které jsme potlačovali a s podporou dobré výchovy se jim snažili vyhnout.

21 8
možnosti
Foto

Co jsou ty Vaše "křesťanské hodnoty"? Já, jako křesťan, vůbec nechápu, jak může živoucího Boha někdo urazit:-). A hlavně nehodnotím představení, které jsem neviděl.

10 3
možnosti

Jestli je ta vlajka utkaná z kousavé vlny, jsem ochoten to považovat za avantgardu;-D

1 0
možnosti
Foto

Jsem "slušnočechům" neskonale vděčen, že brání můj vkus a morálku přede mnou samým. Až budu mít příležitost, hru jistě shlédnu, abych věděl před čím vlastně mě ti obětavci chrání:-P.

6 5
možnosti
PM

P23e53t13r 34M16u18n72z40a61r

27. 5. 2018 15:30

Tak mě stačilo si přečíst děj, někde na netu se to dá najít. Po té jsem již neměl žaludek na to shlédnou nějaká videa, která se snad také dají najít.

9 0
možnosti
PK

Jen další pokusy o cenzuru a totalita a komunisti jsou zpět....bravo !!!

8 13
možnosti
ES

Se kterým ze tří bodů uvedených ve článku konkrétně nesouhlasíte?

Nerada bych, aby se tahle diskuse proměnila ve sklad neartikulovaných výlevů osobní frustrace, nesouvisejících s obsahem článku. Děkuji.

4 0
možnosti
MK

M26i79l44a11n 93K28e52s22l

27. 5. 2018 14:22

Prezidentská standarta a státní vlajka je v tom nějaký velký rozdíl?Když rozstříhali standartu tak mnozí to považovali za skvělý fór žádné protesty se nekonaly.To,co dělají na jevišti nyní je jen další stupeň hanobení.

16 1
možnosti
JL

Neomarxisti - pořád se o nich mluví, vlastně jim jde o to nabourat současný hodnotový systém, destruovat současné paradigma a vnucují většinévé společnosti svoje nápady a hodnoty (homosexuální pochody apod.). Většinu lidí homosexuálové vůbec nezajímají, jsou jich 4% údajně, ale přesto se o nich pořád někde dovídáme, protože je to bulvár. ... V ČT jsem dnes u Moravcě slyšel , že ve Washingtonu vládnou dnes trockisti....OK. To má logiku, Trockij chtělpermanentní revoluci. A liberalismus levý je vlastně bourání v duchu revoluce. Tahle tendence v lidstvu ale není nic nového - husiti taky bourali paradigma katolíků...v 19.století lidi vypískali nový druh hudby ve Francii v divadle, dneska skladatelé jsou klasici a nikdo o nich neví, jen odborníci. Surrealisti, dadisti pobuřovali - koho dnes zajímají? Ten Chorvat co útočí na hodnoty "znásilněním" na scéně - resp. na naše představy o křesťanství a kristovi - kde bude za 50 let? Pravděpodobně zmizí v propadlišti dějin a svtě, bude-li nějaký, budou provokovat jiní šílenci a exhibicionisti. Protest je oprávněný. Dříve se ve Francii taky pískalo, když se to lidem nelíbilo, a snažili se hru přerušit. Nato máme dějiny kultury, odborníky, ať nás ifnormují, jak se umění vyvíjí v 19. a 20.století.

5 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik