Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za blog karmu jinak:-(

3 0
možnosti
FK

Základní věc je ta, že léčení nabídla jiná země 100% na své náklady. Po odpojení nemělo dítě přežít ani deset minut. Teď, po třech dnech mu odepřeli jídlo, aby jako konečně chcíplo. Tohle nemůže mít racionální obhajobu.

2 0
možnosti
LK

Fašismus je nacionální marxismus, ale v Itálii Mussoliniho ery by k podobnému zvěrstvu nikdy nemohlo dojít. tohle je mnohem horší a bohužel jsmesi sami zvolili...

3 0
možnosti
Foto

Ještě k "postřehu" Vašeho přítele Martina BinárníLádin Marxe - takhle to právě dopadá, když se vynášejí unáhlené soudy, protože v tomto případě o žádný kolektiv nejde, právě naopak. Jde o "zájem" Alfieho Evanse proti zájmům rodičů. Dobrá, ale nebudu nic podsouvat, spíš bych doporučil se zamyslet nad tím, zda situace nedospěla do tohoto stádia spíše proto, že se rodiče chtějí ještě chvíli kojit marnou nadějí bez ohledu na stav syna.

1 3
možnosti
Foto

Je to velice složitá situace a je fair dodat pár dílů do skládačky. Za pozornost stojí zejména vyjádření Dominica Wilkinsona (Consultant neonatologist at the John Radcliffe Hospital and director of Medical Ethics at the Oxford Uehiro Centre for Practical Ethics at the University of Oxford), že nabídky ostatních ústavů neobsahují žádnou novou léčbu, v Itálii jde o paliativní péči. A je otázka, zda i ono je v zájmu dítěte. Opakuji, že jde opravdu o vážná rozhodnutí, nenabízím zde odpověď, jak má kdo postupovat. Pokud ale chceme opravdu vynášet soudy, je nutné počítat i s tím, v jakém stavu Alfie je. Rozsudek z konce 11. dubna mj. konstatuje, že Alfieho poškození mozku je takové, že již nedisponuje základními smysly (e.g. hmat, chuť, zrak, sluch). Vrátím se k Wilkinsonovi, ten pán je celoživotní neonatolog, pediatr, doktor filozofie v oblasti etiky, editor Journal of Medical Ethics, autor mnoha článků i ceněné knihy Death or Disability? právě o takovýchto rozhodnutí. Ten tvrdí, že se často stává, že rodiče v zármutku a žalu nevidí opravdový zájem dítěte a dělají (pochopitelná!) rozhodnutí k "zachování" dítěte a vyžadování léčby, která nemá smysl. Než vynášet (dle mého unáhlené) soudy jako v případě tohoto blogu, myslím, že stojí za to věnovat alespoň chvíli zamyšlení, čeho se vlastně dosáhne a jaký to bude mít skutečný dopad na dítě. A zakalkulovat do svým úvah i názory odborníků.

6 5
možnosti
ES

LOL. Takže "stejně zemřete, soud proto rozhodl, že to státní instituce vykoná hned, je to ve vašem zájmu".

Kdo tohle obhajuje, by obhajoval i plynové komory. Princip je totiž úplně stejný. Stát, který si uzurpuje právo rozhodovat o vaší likvidaci. Nepřijatelné. Proč vám tak vadí paliativní péče a dožadujete se vraždy?

5 2
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik