Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

no, tě noha. a už je to tu zas. tihle lidé vylezou zpod kamene v jakémkoli režimu se svitem v oku a nezvratným přesvědčením, že kdyby nebylo jejich prozíravého dohledu a vedení, prostý blb zahyne a ideově pomýlen ocitne se v pekle, případně si zničí karmu, nebo bude vystříhán ze společných fotek s PROROKEM, se kterým se kamarádil, když byli ještě mladí a než se názorově nepohodli. ale někdo by jim měl poradit tlumící akce zvané brigády, aspoň by z nich byla trocha užítku

0 0
možnosti
IH

V první řadě Hamplova knížka je blábol. Kde si pán udá výsledek, jakého se snaží dosáhnout a potom používá jen argumenty, které se mu hodí do krámu a ignoruje všechno, co mu nehraje do not. Z tohoto pohledu jeho dílo může sloužit jen jako odstrašující příklad studentům, jak v budoucnu nepracovat.

Ve druhé řadě, rozhořčovat se nad tím, že se prodává anglicky psaná Stalinova knížka je fakt vtipné. Ať chceme nebo ne, byl to jeden z pěti nejvýznamnějších politiků minulého století. (většina z těch pěti byli diktátoři, co měli na svědomí desítky milionů lidí) A pořád to byl člověk, který udělal jeden z největších sociologických experimentů historie. Proto pokud nemá lidstvo opakovat znovu stejné chyby, tak je potřeba se z nich poučit. A aby jste se mohli poučit, musíte je znát.

1 1
možnosti
OM

Teda až mrazí v zádech když si pomyslím že se nám pomalu a jistě vrací 50. léta minulého století, protože tohle není nic jiného než příznaky nastupující totality.

0 0
možnosti
IH

Pavlík Morozov a spol. se vrací na scénu. Zatím je to ale slabý odvar, neudávají vlastní rodinu. Zatím.

2 0
možnosti
IB

I46v48o 89B81o17u19š42e

4. 4. 2018 12:37

Hezké, napsat srdceryvný článek o svobodě slova a mazat zřejmě "ideově závadné" názory......;-D

2 0
možnosti
VJ

Dobrý den paní Evo, aféra mne nadzvedla, protože popírat svobodu slova a zakazovat knihu už si znovu nenecháme líbit a takovým pokusům je třeba utnout tipec hned v zárodku (utnout tipec myslím obrazně zabránit nežádoucímu chování, asi jako když Vám doma štěně udělá loužičku, tak mu k tomu strčíte čumák, řeknete důrazně ne a pak ho vezmete ven a ukážete mu, kde se může vyprázdnit). Takže jsem se hned ohradila u pana rektora i toho dotyčného studentíka a hrdého člena ČSSD. a zároveň jsme napsala do nakadatelství Carolinum, obratem mi odpověděli, že knihu mají k dispozici, šla jsem se přesvědčit a skutečně ji mají normálně v nabídce na pultě (nicméně není v internetové nabídce a status na FB už také není dostupný). Každopádně jsem netušila, jak je ten ultralevičácký fanatismus rozlezlý v akademickém prostředí typu FF UK. Pak nemá smysl za těchto podmínek nalévat peníze do školství, když pak máme výstupy typu osoby pan Pavlorka, Feryny, Zajíčka, paní Libánské, kteří ve jménu boje za svou jedinou pravdu neddržují ústavu, zákony, vysokoškolsky vzdělaní nebo vzdělávající se lidé nabádají spolužáky ke špiclování, udávání a hlavně internímu řešení nepohodlných názorů. HANBA.

2 2
možnosti
Foto

Pěkná reklama na jakýsi spisek, ale mně jej nevnutíte. Rv

1 12
možnosti
PS

"Bojím se čtenáře jedné knihy" » Staří Římané.

1 0
možnosti
Foto

Holt mládež nová, mládež Gottwaldova..! Dějiny se točí ve spirále. Vždy po čase na stejném místě, jen o poschodí výše.

12 1
možnosti
DK

Svoboda slova buď je, nebo není.

11 1
možnosti
Foto

Máte pravdu. U nás evidentně není.

1 0
možnosti
LC

Už nejméně 5 let tvrdím, že začínám žít svůj život podruhé. Jo, tohle taky pamatuju.

15 1
možnosti
PS

P27e50t22r 61S66k17á55c93e29l

30. 3. 2018 20:42

Připomněl jste mi kongres ODS před pěti lety v Brně. S kamerou obcházeli parkoviště a auta funkcionářů ODS měla registrační značky...1111...9898...7777, apod. Na dotaz redaktora jim oni odpovídali stejně nadutě a hloupě, jako to dělali funkcionáři jedné strany v roce 1980. Již tehdy byli novodobou šlechtou, i když k šlechetnému konání měli velmi daleko. Něco je shnilého v našem světě politiky, té vrcholové. Jedině zdravým rozumem se ubráníme, nejlépe při příštích volbách dát svoji nespokojenost najevo a všem dát výpověď. Jinak se přeměn nedočkáme...R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik