Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Zajímavé. V jiném blogu (https://evasvobodova2.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=656452) bojujete proti cenzuře na Karlově universitě a tady byste nejraději zcenzurovala (byť excentrické) divadelní představení. Měla byste si v tom udělat pořádek. :-)

5 15
možnosti
Foto

Chybí vám absolutně schopnost rozlišit význam a váhu věcí. To přece nelze srovnávat - i umělecká tvorba má své meze. Muslimové se pohoršují kvůli nevinné karikatuře a vy o největším křesťanském svátku, kdy se má každý zastavit a zamyslet nad významem Kristovy oběti, souhlasíte, aby se inscenovala brutální blasfémie, kterou nazýváte excentrickým představením? Vždyť nejde jen o facku věřícím, ale i o urážku obecného dobrého vkusu. Shakespeare použil a popsal snad všechna svinstva, jež nabízí lidská duše, ale přesto nemuseli jeho herci běhat po jevišti nazí a v každém dějství alespoň jednou souložit. Dnes se bez toho "moderní" divadelní inscenace málem neobejde. Nejste náhodou muslim? Ty také urazí narážka na věk Aišy stejně jako nápis na pamperskách, který připomíná písmena a stavějí to na roveň vyhlášení války islámu.

22 2
možnosti
TT

Žel za to Hollan nemůže, Husa na provázku je prostě hnízdiště kulturních marxistů.

7 0
možnosti
JM

Proti gustu, žádnej dišputát. Pokud se někomu takové umění líbí, patrně za představení platí a je to jeho věc. Ale bere mě vřed, pokud takové umění, žije z dotací.

Osobně si myslím, že to celý je jen reklama kravině, na kterou bych nešel, ani kdyby mi platili.:-)

19 0
možnosti
ES

Přesně jste trefil smysl článku. "Ne z mojich daní".

2 0
možnosti
WW

V avantgardním umění přece neplatí, že to, co je zobrazováno, musí nutně odpovídat pohledu kohosi, kdo všechny přesvědčuje o správnosti svého pohledu...

2 19
možnosti
JB

No a jste si jistý, že zrovna toto představení je UMĚNÍ? Panečku, to se už se fakt může za umění prohlásit cokoliv? Asi jo, už jsem viděla hodně šíleností, ale za umění je považoval jedině snad jejich autor. Rv

11 0
možnosti
MK

R^ Kde jsou ti, co se srocovali m.j. proti vulgaritám Zemana? Tato divadelní hnusárna překračuje všechny meze ve vyšším levelu prezentování názoru a pseudodůvody nemohou zastřít jak faktickou, tak i morální nahotu.

54 2
možnosti
VS

To snad nemyslíte vážně? Myslíte, že tohle je první divadlo, ve kterém je něco vulgárního? Nevidíte rozdíl mezi tím, když je vulgarita použita v umění (nebo v tomto, ať je to co je to) a když jí používá oficiální představitel naší země?

0 4
možnosti

A co normální Brňáci - ti mlčí? Nechají si od Hollanů dělat na hlavu? Jestli ano, tak to jste se teda vyznamenali!

21 0
možnosti
Foto

Ježíš je literární postava z beletrie, se kterou si může každý dělat, co chce. Stejně tak jako s dalšími modlami. Žijeme v sekulárním státě a ne v teokratické diktatuře.

2 26
možnosti
JB

Jistě, ale zkuste to s Mohamedem. To momentálně předpokládá osobní statečnost, kdežto s Ježíšem je možná i pochvala papeže.

19 1
možnosti
RT

To je teda nechutná hrůza. A ještě placená z našich daní.;-O;-O;-O

Jinak autorce díky za info, co vše je možné vydávat za "kontroverzní" divadelní hru.

31 0
možnosti
MS

Na jednu stranu máte paní Svobodová pravdu a chápu vaši konsternaci. Na druhou stranu má v něčem pravdu i režisér, i když prostředek k realizaci jeho pravdy je hodně skandální.

Když to vezmu kolem a kolem, tak životní úroveň je opravdu postavená na vykořisťování. Kdyby nebylo nerostného bohatství z Afriky, tak Evropa a USA chcípne. Víte kolik výrobků, které denně používáme je jen z ropy? A zahraniční politika vyspělých západních zemí je přesně postavena a ovlivněna byznysem s ropou. To samozřejmě neznamená, že se budou bagatelizovat oběti Islámu, jenže komu adresovat vaši výzvu. Lidem, kteří pomalu ani nemají ponětí jaký je význam Vánoc a Velikonoc? Jinak máte pravdu.

1 17
možnosti

Vaše životní úroveň stojí na vykořisťování?!? To jsou jen absurdní levičácké teorie! :-)

15 3
možnosti
EK

V Brně už je snad možné všechno. Jen doufám, že až někdy přiletí mímozemšťani, tak se Brnu vyhnou. Jinak by to byla katastrofa galaktických rozměrů.

8 1
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik