Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

I86v33o 32H10e66b73e35l42k27a

23. 3. 2018 13:06

Hysterický blog bez souvislosti a pochopení.

1) Proč by nemohli mít už třeba i dvanáctiletí studenti gymnázií svůj názor na politiku? Jejich názory samozřejmě formují rodiče, škola, přátelé, média. No a co? Názory nás všech jsou takto formovány.

2) Ano jejich názory jsou v lecčems naivní a idealistické. Stejně jako když Malý princ putoval po planetách. Zato my už jsme otupělí a cyničtí, takže nás ani nenapadne řešit, že předseda vlády je trestně stíhaný za podvod ve větší výši, než si drtivá většina národa vydělá za život.

Díky jejich naivitě a idealismu se aspoň můžeme na sebe podívat a zastydět se, kam jsme to dotáhli.

3) Kolik procent ze všech studentů, co se zúčastnili, mělo dvanáct? Řekl bych, že naprosté minimum. Ale velmi se hodí na to, jak se snažit celou akci zdiskreditovat.

4) Nezletilí museli mít na akci omluvenku od rodičů. Takže rodiče o tom věděli. Jestli tady někdo tvrdí, že jako rodič o tom nevěděl, tak to spíš vypovídá o tom, že je mu školní docházka jeho dítěte putna. Asi by se měl nad sebou zamyslet.

0 2
možnosti
DM

Fakta:

Podle školského zákona smí studentské aktivity organizovat a účastnit se jich pouze plnoletí studenti podle § 21, odstavec 1, písmeno c.

Organizátorem akce VyjdiVen nejsou totiž studenti, ale jde o skupinu herců a pracovníků neziskového sektoru s politickou profilací. Podle školského zákona nesmí být nezletilé osoby zneužity k prosazování politických cílů na půdě školy, za asistence školy nebo pracovníků školy. Nezletilé osoby mohou v rámci studia pořádat pouze ne-politické a ne-agitační akce, a to pouze za asistence školy a za souhlasu rodičů

Účastí nezletilých studentů na politické petiční akci neziskové organizace Milion Chvilek, z.s. v rámci studentské stávky VyjdiVen došlo k porušení § 32 školského zákona, odstavec

Bez ohledu na jejich zletilost nebo nezletilost, podle § 32 to totiž nehraje roli, paragraf zakazuje politickou agitační činnost dětem i dospělým na všech úrovních škol, anebo školy uvolnily děti k účasti na politické akci mimo prostory školy, bez souhlasu rodičů nezletilých studentů, čímž pro změnu ohrozily bezpečnost dětí podle § 29 školského zákona a uvolnily děti ze školy bez vědomí a souhlasu rodičů k politické akci.

2 0
možnosti
DH

Umíte si představit, že kdyby taková TOP 09 podporovaná kulturní frontou někdy nedejbože zvítězila ve volbách a potom by nastoupila třeba nějaká opoziční strana a nahnala do ulic dvanáctileté děti proti TOP 09, co by za ryk ta kulturní fronta v čele s naší vyváženou a objektivní ČT spustily za ryk, že opozice zneužívá děti?

4 1
možnosti
MS

Děti učím, že se nemá lhát, krást, podvádět..zkrátka téměř to, co je v desateru...

Děti mají přístup na internet a dívají se na zprávy v TV.

Skutečně nechápete, že děti nechtějí, aby nám vládl lháři a podvodníci?

Neznáte sociologické výsledky průzkumů, že děti většinou volí stejné politiky jako jejich rodiče?

6 3
možnosti
DH

A kdo je lhář a podvodník budou určovat dvanáctileté děti a nebo jejich rodiče, já myslela, že na to máme soudy. A na vyjádření politických názorů demokratické volby a samozřejmě i různé demonstrace a ne tam nahnat děti.

4 0
možnosti
Foto

Autorka tady maže víc příspěvků než komunistická cenzura a ohání se 50. lety.

3 3
možnosti
JG

Souhlasím. Bohužel do politiky jsou děti zatahovány běžně a je smutné, že jsou i rodiče, kteří to ocení - nedávno mi vyprávěla kamarádka, že byla se svými dětmi (první stupen ZS) na divadelním představení (tuším Šíleně smutná princezna), které proběhlo v moderním pojedí - byly tam prý super vtipy na prezidenta:-/ tak asi tak

7 2
možnosti
Foto

No a nebylo by spíš lepší se zamyslet nad, tím, proč tyto vtipy na prezidenta někdo nělá? Jestli by nebylo náhodou v našem zájmu, aby nikdo neměl tolik munice na jejich vytváření. Na Husáka bylo taky spoustu vtipů i na Klause nebo Havla, ale na toho už míň, ale kolik znáte vtipů na Masaryka? A proč to asi tak je?

6 4
možnosti
KT

není co dodat. máte absolutně pravdu. takovou sprostotu tu nikdo neudělal od 50. let. teď už jen mohou začít děti navádět, aby udaly své rodiče, pokud nemyslí "řádně"

10 6
možnosti
Foto

Nepřehánějte.

1 1
možnosti

Tenhle příspěvek je děs. Opomíná totiž dvě důležité věci.

1) Pořadatelem akce byli sami studenti, a to logicky ti nejstarší devatenáctiletí (alespoň na naší škole tomu tak bylo a nepochybuji v to i jinde), pokud by jim vedení školy akci zakázalo, postavilo by se na roveň krátce polistopadových vedení. Takže akci nezakázalo, ale to neznamení, že ji tím automaticky organizovalo - nemělo co, viz bod dva.

2) Studenti museli mít na akci omluvenku od rodičů. Pokud tedy rodiče omluvenku nenapsali, studenti nikam nešli. Jednalo se tedy o rozhodnutí rodičů o účasti svých vlastních dětí. Ti, kteří se akce nezúčastnili, zůstali normálně ve škole, nikdo to dále nijak neřešil. Ti, kteří měli omluvenku, prostě byli mimo režim vyučování, stejně jako pokud by šli k lékaři, nebo byli uvolnění na nějakou sportovní mimoškolní akci či rodinnou dovolenou.

Jinak se u nás neúčastnili akce žádní primáni a sekundáni, z tercie asi čtyři, ve vaších ročnících byla účast nadpoloviční a v oktávě šlo o celou třídu (ti to právě organizovali). Tolik k těm malým dětem.

7 8
možnosti
Foto

Tak asi jak kde, mám syna v sekundě, účastnili se všichni a dozvěděl jsem se to až po akci, on byl rád, že se ulil z hodiny a jinak nic. Nicméně to nevidím jako nějaké politické násilí na dětech. O politice se se svými dětmi normálně bavím a kdyby přišly ze školy s něčím, s čím bych nesouhlasil, tak bych se jim to snažil vysvětlit ze svého úhlu pohledu. Pak je to jen otázka toho, jestli věří víc rodičům nebo škole.

1 0
možnosti
Foto

To, že školy umožnili a iniciovali účast nezletilých na těchto akcích je jasným porušením školského zákona. Doufám, že z toho ze strany ministerstva školství budou proti pedagogům a ředitelům těchto škol vyvozeny důsledky...;-O

10 5
možnosti

Takže školy měly akci zakázat? Jako v listopadu 1989?8-o

2 6
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik