Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Celá zdejší diskuse vynechává těsnou předvolební nečekanou změnu; u nás jiného typu Kubiceho zpráva.

Holandský mírně váhající volič, klonící se k volbě Wilderse, dostal těsně před volbami alternativní nabídku a řada takových ji využila. Zdálo by se, že rozmíška s Tureckem nahraje protiislámské straně, ale rozhodné kroky premiéra nabídly voliči právě tu alternativu. Je to zjevně ukradené téma, jen jsem zvědav, jak dlouho to premiérovi vydrží.

5 1
možnosti

Jasně, ukradli Wildersovi téma;-D

1 1
možnosti

M14i70l86a97n 86R49a11d63e18k

16. 3. 2017 16:36

no a ze by "populiste" take mohli vyrvavat ze to Putin hacknul, kdyz to nedopadlo jak by si prali. To jen kdyz volici nejdou na ruku levicovym populistum, tak v tom neco nehraje a muze za to Putin nebo Trump

Ve svete se psalo ze pokud to vyhraje Wilders, tak to je Trump efekt, a ten lotr za to ponese vinu

2 0
možnosti

Já mám raději to zdejší panoptikum,které se snaží z viditelné porážky "blondáka" udělat velké vítězství.Tak znovu 2010-15procent,2012-10procent,2015,volby do EU,17procent a včera "velký uspěch" 13procent...to na stranu,které odhady dávaly zisk kolem dvaceti procent a volební vítězství opravdu moc není....;-)

1 3
možnosti

Jo, získat poslance navíc, to je prostě viditelná porážka. Nejvíc, totálně úplně.

3 0
možnosti

.... tak možeme byt všeci klidní,- Putin tyhle volby evidentně "nehekl",- nakonec volby v Rakousku taky nééé,- ....... asi se mu zrovna nechcelo(?),protože kdyby sa mu vopravdu chcelo, tak to vyhrál ten ničema Wilders, žejoVEU?!

3 0
možnosti

J67i56r95i 11V37r61a18b80e69c

16. 3. 2017 13:33

Wilders vyčerpal potenciál jeho voličů . Na víc nemá nárok.

Přesně jako komunisti v čr. Těch bude ale furt méně díky biologii.

7 4
možnosti

Hm, vy to umíte ale zajímavě popsat. Přesně ve stylu toho panoptika.

Wilders navýšil od minulých voleb svůj volební zisk z 10% na 13%. Což je podle vás důkaz vyčerpanosti voličského potenciálu.

A komunisti u nás od minulých voleb navýšili svůj volební zisk z 11% na 15%. Což je podle vás důkaz vymírání voličské základny.

Myslím, že jste přesně ukázal to, proč lidé přestávají věřit oficiálním médiím. Protože otáčejí realitu. :-)

6 2
možnosti

Tak na výsledcích vidím, že pravicový vítěz voleb oslabil na úkor jiných proevropských stran. Wilders od roku 2010 oslabil, i když od poslední volby o pár křesel polepšil. Hysterii však nevyužil a jeho výsledek je zklamáním pro jeho příznivce..

4 2
možnosti

Oslabil získáním dalších poslanců. Jistě, pane logiku.

2 1
možnosti

A nikdo samozřejmě neuvede, že stejně jako v Rakousku byli tím pověstným jazýčkem ve volbách muslimové. Na což liberálové a socialisté sázejí

9 0
možnosti

Nejde o jazýček na vahách. V Rakousku tomu tak bylo, ale v Nizozemsku byl Wilders jediným protiunijním a protimuslimským subjektem. Ani kdyby se vyloučili všichni etnicky neholandští voliči, tak je výsledek jasně promigrační a prounijní. Wilders nemá potenciál a ve srovnání s ním bohužel posílila supermultikulti zelená levice na neuvěřitelný čtyřnásobek, což lze přičíst i jeho způsobu politiky.

3 0
možnosti

Díky za blog! "České (mainstreamové) mediální panoptikum" se podle očekávání zalyká štěstím z výsledku voleb v Holandsku tak, až se přestává kontrolovat... Zoufalci..

9 3
možnosti

Je nutné respektovat demokratické rozhodnutí nizozemského lidu. :-)

4 0
možnosti

Já vůbec nechápu, proč většina médií hodnotí skutečné výsledky voleb v Holandsku ve srovnání s průzkumy. Wilders "jasně prohrál" ve srovnání s průzkumy? Copak tohle srovnání je o něčem vypovídající? No... vlastně ano, o tom, že průzkumy byly chybné a vzdálené od reality.

A že má v parlamentu Wilders o 5 míst více je co?

11 0
možnosti

Podle místních "expertu" měl "blondák" drtivě vyhrát a potvrdit,že odhady jsou zmanipulované.To se ovšem nestalo,87 procent Holandanu,včetně jeho matky a bratra odmítlo jeho místy hysterickou agresivní kampan."Blondák" nezopakoval 15ti procentní zisk z roku 2010,ani 17 procent z EUvoleb.Mužete to okecávat jak chcete,ale je to jasná prohra...

2 5
možnosti

Tak to jsem zvědavá, pokud na pdzim zvítězí v našich parlamentních volbách ANO a ČSSD skončí na druhém místě, jestli se to bude komentovat jako "jasná prohra".

4 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik