Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

Už vypukly kvůli Slavíkům občanské nepokoje? Nikde ani slechu o příčetné diskusi nad texty Ortelu a o tom, proč lidi oslovuje. Z tábora "lepších lidí" zní místo reflexe jen řvaní o nacistech a stupidní pseudoargumentace, které z Hnídka dělají ve výsledku lidového disidenta. Řežou tady do sebe tlupy idiotů, které potřebují nepřítele. Ale nechoďte si potom stěžovat, vážení...

7 1
možnosti
JZ

To jsem jednou takhle psal česky do anglického chatu, navíc bez háčků a čárek, a vyhvězdičkovalo mi to slovo "snazit", protoze to obsahuje "nazi". Je roztomilé, že práci automatických jazykových filtrů ve virtuálním prostoru se snaží v reálném prostoru zastávat skuteční lidé, navíc s podobnou mírou (umělé) inteligence.

13 0
možnosti
KT

sláva, že jste to napsala za mě. jen ještě čekám, koho nepustí k maturitě, protože uspořádá podpisovou akci na podporu Ortelu

9 0
možnosti
MK

Je docela možné, že mladí lidé volí Ortel (Který jediný má dnes z těch "neoficiálních" šanci se umístit) ne z nějakého náckovství, ale protože je polozakazován. Český slavík je soutěž, která je i s výsledky naplánována na dvacet let dopředu - Gott, Bílá, Kabát, možná Lucka Vondráčková. Přes to nejede vlak, byznys je byznys. A jiná soutěž a prezentace ve velkých mediích tu zatím není.

2 0
možnosti
MJ

Paní Svobodová, cením si opravdu velkého úsilí, které jste tady vložila do odhalování a pranýřování demagogie.

Dovolte mi však malou poznámku k demagogii, které se tu dopouštíte vy sama.

Snažíte se totiž vyvolat dojem, že k definici nácka jsou zneužívány jakési grafické symboly, oblečení a různé jiné podružnosti.

Ona ovšem existuje i možnost definovat nácka věcně a racionálně. Nácek se negativně a paušálně vymezuje vůči svévolně zvolené komunitě nebo národu jako celku. Cítí k ní nenávist, a vyzývá k hromadné obraně vůči takto označenému nepříteli. Je úplně jedno, jestli jsou jeho terčem židé, muslimové, homosexuálové, cikáni, protestanti, Ukrajinci nebo třeba Moravané - vždycky je tu charakteristická nenávist a údajné nebezpečí, kterým vybraná komunita nácka a jeho soudruhy ohrožuje. Nácek adoruje silnou ruku a "vůli lidu" - demokratické mechanismy kritizuje až odmítá pro jejich nevyhnutelnou pomalost a nedostatečnou akceschopnost. Většinové mínění považuje za pravdivé. Humanismus nazývá pseudohumanismem, a tím pak výsměšně pohrdá, jelikož ho považuje za slabost. Každého, kdo jeho názory odmítá, automaticky označuje za spojence a sympatizanta nepřítele, který za svou zradu jednou zaplatí. Nenávistný národnostní šovinismus vydává za vlastenectví.

Jak vidíte, je toho dost, a nějaké obrázky a nášivky jsou proti tomu úplně o ničem.

Člověk, který není náckem, žádnou z výše uvedených věcí nedělá.

Je ale poměrně jednoduché dostat se na hranu - v tomhle smyslu je větší nebo menší sklon k náckovství přirozenou součástí každého z nás. Kdo tomu náckovi v sobě aktivně nevzdoruje, snadno a rychle se jím může stát.

(Pro úplnost dodávám: fašista je totéž co nácek, neklade však podstatnou váhu na národní uvědomění.)

4 21
možnosti
KT

ano, ale když se příliš dlouho lidem lže a manipuluje s nimi, ve smyslu, že problém neexistuje, mají pak tito sklony podporovat toho, kdo má potřebu problém už jen řešit. není pro ně v danou chvíli důležité, jakým způsobem. zákon akce a reakce. pak nastává "doba vůdců" a "krajních řešení". taky nic nového v historii

6 0
možnosti
SS

Chcete-li poukazovat na logické klamy, neměla byste se jich také dopouštět a paradoxně úplně stejných :)

ad lebky) Klamná analogie, právě, že podobné neznamená nutně stejné vlastnosti. Tudíž tak, jak nemůžeme tvrdit, že lebky u Ortela nutně znamenají nacistické symboly, nemůžeme tvrdit, že je nutně neznamenají a jako důkaz paradoxně použít stejný klam a tedy:

"Protože Deep není nacista a má zároveň na ruce lebku, znamená to, že Ortel nevyznávají prvky této ideologie, když mají lebku na košili. Tudíž můžeme je ihned vyloučit z této ideologie."

Nikoliv.

Důkaz kruhem: Protože ostatní používají také lebky, mohli bychom některé označit za nacisty, ale protože jimi nejsou, Ortel jimi též nebudou.

Jak tedy poznat, co chtěli Ortel symbolem vyjádřit?

Pokud tedy chceme zjistit, jak symbol vnímají a co pro ně představuje, odkud se inspirovali, musíte se zeptat.

Členové chtějí symbolikou něco vyjádřit, typizovat se, kdy symbolika je stejná umístěním i ztvárněním na černých košilích.

Stejně tak svastika měla jiné významy a jiné asociace v Harappské kultuře před tisíci lety, jiné v buddhismu a jiné u Hitlera.

ad bolševici) To, že někdo poukazuje na symboliku Ortela, neznamená, že je bolševik, ale že se přiklání k tomu, co symbolika znamená. Bolševici zakazovaly obrázky a "Pražská kavárna" tudíž chce také zakázat symboly, pokud na ně Przezynsky poukazuje? Jedná se o podsunutý argument (strawman). Podsunutý argument oponentům přikládá nějaké vlastnosti a názory, jež nemusí nutně zastávat, ale můžeme se tak následně vypořádat s jakoukoliv jejich argumentací. Mně to spíš připadá od nich jako snaha varovat. Každá snaha varovat jakýchkoliv, skupin z té či oné strany, může a končí často potlačováním druhých v nějaké formě, pokud se dostanou k moci výkonné. Pochybuji, že existuje něco jako stoprocentní demokracie. Podsouvat druhým, co by činili, je tak nejsnadnější forma, jak se vypořádat s jakýmikoliv názory, ale o symbolice samotné to nemá vypovídací hodnotu.

3 8
možnosti
SS

Banga i Peszynski* vyjádřili svůj postoj a názor, můžeme jej rozporovat, ale tento článek je bohužel nerozporuje a dopouští se téhož. Obě skupiny tak používají na doložení svého přesvědčení a kulturních vzorů, logické klamy.

Bylo by dobré se zeptat Tomáše z Ortelu.

3 1
možnosti
JR

J61a23n 79R21á13ž

29. 11. 2016 18:41

Zatím nejlepší příspěvek k naprosto pitomým reakcím představitelů lidí, kteří o sobě tak rádi prohlašují, že jsou demokraté, ale svým jednáním vyznačujícím se sklony vše, co se jim nelíbí zakazovat, spíše připomínají bolševiky.

25 1
možnosti
PB

P83e57t85r 70B44r91o94ž

29. 11. 2016 16:50

Pravdivý blog, kritický k Bangovým lžím, vysoká karma... a zatím nesmazán 8-o sním, či bdím?

28 1
možnosti
Foto

J31a84n 38D83u37š42e54k

29. 11. 2016 15:44

Bohužel, proti debilitě, neumětelství, šmíře a hlupáctví dost dobře nejde podávat trestní oznámení. Na to prostě musí tenhle národ vyrůst a poznat, co je umělecký odpad a co ne. A že panu Hnídkovi zablokovali FB profilly? No možná i proto, že tam lidi začali hromadně sdílet jeho texty, což už ani tradičně velmi tolerantní FB nezkousl... :-)

2 6
možnosti
JV

Kdepak, ve skutečnosti stačí, aby "indická podpora FB" dostala ve zvýšené míře nahlášení FB profilu a bloknou vás. Česky tak opravdu nikdo neumí a neřeší.

4 0
možnosti
JV

Konec blogu za 10... 9.... 8.... 7.... 6.... ;-)

Díky Evo +

13 1
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik