Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J21a12n 80Š70p30a63t11n17ý

30. 11. 2016 13:09

nezlobte se, ale každý symbol, který ma vice vyznamu bude vždy posuzovan podle toho, jak se chova jeho aktualni nositel. jinými slovy, tahat sem piraty z karibiku nebo cs legie, je v tomto pripade přinejmenším spatny vtip.

btw. muj deda me v mladi pekne serezal, když videl, ze mam v pokoji plakat skupiny kiss. navíc mi ho roztrhal a vyhodil (tedy zcenzuroval). Dodnes si pamatuju ten jeho prvotni sileny vyraz, a chápu, ze demokracie ma rozhodne sve limity, za které by se nemelo chodit. tyto limity nejsou dany pouze zákony, ale především obyčejnou slusnosti a uctou k druhym. Dedu pochopitelne rozlítilo logo me tehdy oblibene kapely, cemuz se, vzhledem k tomu, ze byl k koncentraku, nelze divit.

2 10
možnosti
LB

L67e77v 98B22a68r28t85á89k

1. 12. 2016 0:43

...a můžete nám zde také osvětlit, jak špatně se Tomáš Ortel chová??? Mimochodem, otázkou je, zda Vám ten plakát KISSáků dědeček neroztrhal spíše proto, že buď sám byl, nebo měl strach, že by vám soudruzi mohli pekelně zatopit...??? Také jsem po burzách sháněl plakáty a audiokazety KISS a pokud vím, sami členové této skupiny lpěli na ostrých S a nemám dojem, že by byli propagátory nacismu...nejde o to, kolik má symbol významů, ale kdy vznikl a kdo jej první používal...zneužít se dá cokoli, to bychom také mohli trvat na zrušení školství za propagaci nacismu, neboť děti při hlášení se heilují...to je blbost co??? Takže bych Váš příspěvek považoval za dosti zavádějící.

3 1
možnosti
AV

Platí jedno přísloví – když dva dělají totéž, není to totéž. Předpokládám, že přijít v těchto košilích např. skupina Lunetic, tak by je z náckovství nikdo nepodezíral.

Je to jako v poezii – ptejme se, co tím chtěl básník říci. Proč právě černé košile s lebkou a hnáty? Jaké že to poselství chce skupina vyslat divákům. Pro nic za nic si ty košile neoblékli. Přeci jen to není běžný společenský úbor, že. Ale samozřejmě můžeme dělat, že se nás to netýká, nic nevidět, strčit hlavu do písku anebo ještě lépe... kázat, moralizovat a poučovat, kárat ty, kteří hlavu do písku nestrkají a odvážně nahlas řeknou, co si o tom všem myslí...

5 3
možnosti

J65a31n 40Š96p89a72t81n22ý

30. 11. 2016 13:10

byl jste rychlejsi :)

0 0
možnosti
DT

Ach jo, to nálepkování. Kdo nesouhlasí s Ortlem, je dobroser, kavárník a ̈á nevím co ještě. Takže:

Nesouhlasím s Ortelem. Jeho neonacistická angažovanost mj. v kapele Conflikt 88 je prokázaná. Jeho hudba ja velmi podprůměrná a texty stupidní.

Nicméně souhlasím s jádrm vašeho článku. Dokud není obviněn ev. v trestu, má právo se účstnit soutěže popularity.

A kam teď se mnou? Dobroser? Ortelovec?

Hrozně mi vadí, že společnost je rozdělené takhle černobíle. Málokdo ̈poslední dobou přemýšlí i o argumentech "druhé" strany. A není to jen v politice, bohužel.

7 3
možnosti
JB

To z vás dělá vymírající druh internetu. Dneska každý musí stát v nějakém táboře, fanaticky ho hájit ať se děje cokoliv a plivat na ty v jiných táborech.

Důvod číslo jedna, proč přestávám číst diskuze. Nejsou o faktech. Jenom o lidech co po sobě hážou nálepky

3 0
možnosti
JD

J24a49n 35D72v36o79r19a49k

30. 11. 2016 11:45

Jeho hvězda nepohasíná, už zhasla!

0 1
možnosti

Vidím to tak, že za rok nafasuje ten hoch (ten nacista - jméno si nepamatuju) a jeho kapela Slavíka. Bo prča musí byť a Češi jsou smějící se bestie. A Bangovi pukne žilka.

3 0
možnosti
KH

Jasně, chudák Tomáš Ortel, tenhle text přece VŮBEC n-e-n-í ani ve snu jak vás to mohlo jen napadnout? neonacistický...

Kdo je tady podporuje,

kde se tady vzali,

proč se tady roztahujou,

jak ve vlastní zemi,

Je to nebezpečí,

které nezná mezí,

vystavěli synagogy,

poroučet by chtěli,

ref:

Probuďte se válečníci, v naší Český zemi, Sražte hvězdu šesticípou, co chce zářit na nebi, Probuďte se válečníci, bílý Evropy, sražte konečně na kolena, ty židovský psy, Jestliže si necháme dále, ničit naší zem, nedube už Čechů, budem otroky jen, Proto vezmem svý zbraně, pevně do rukou, vyženem je z Evpory, ať třeba chcípnou, ref: Probuďte se válečníci, v naší Český zemi, Sražte hvězdu šesticípou, kdo chce zářit na nebi, Probuďte se válečníci, bílý Evropy, snažte konečně na kolena, ty židovský psy,

2 9
možnosti
LP

Když citujete, tak napište i čí je to píseň a z jakého je roku. Tohle je demagogie.

Jestli to dobře chápu, tak je to píseň skupiny Conflict 88 a nezpíval ji Tomáš Ortel. Nebo se snad pletu? Děkuji. :-)

18 0
možnosti
JS

můžete se stokrát tvářit jako nezaujatá blogerka s ironicky nabroušeným brkem na barikádě "pravdy", ale ta agresivní rétorika vás odkopává víc než sama tušíte.

lebka, nelebka, nácka z něj neucítí jen "obyčejní občané velkého Miloše". osobně mě děsí, že je jich opravdu hodně...

2 31
možnosti
LP

Někteří lidé vidí nácka za každým rohem. Stejné je to s ruskou propagandou.

19 0
možnosti
AW

A66l80e44š 26W48o52l51k16e43r

30. 11. 2016 7:19

Ach, tak už i Džony Dep se dal k náckům ;-(

Tak ten už u nás přes okresní schvalovací komisi neprojde.

4 0
možnosti
Foto

Úplne najviac sa rehocem (no dobre, usmievam popod fúz) z toho, že tú úplne najkvalitnejšiu reklamu pre Ortel robia jeho najväčší odporcovia.

Proste Banga, Facebook a spol. dosiahnú presný opak toho, čo zamýšľali.

Ale v podstate je jasné, o akú hru tu ide.

Sú to určité "politické nekorektnosti" v Ortelovych textoch, ktoré dvíhajú žlč zástancom jediného správneho názoru.

Ministerstvo "pravdy" v plnej permanencii, Orwell sa v hrobe chechce, až mu náhrobná doska nadskakuje!

23 0
možnosti
LG

Efekt Streisandové. Kdo udal a nechal smazat fb stránky konvičkovců nebo Žít Brno, dosáhli téhož - jejich mnohem větší propagace a popularity. Skvělá spontánní obrana svobody slova a názoru proti totalitním manýrům majitelů pravdy.

4 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik