Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím si, že situace s urpchlickou krizí z Afriky do EU zde není teď ale byla už dávno, kulminovala před 5 lety. Trpěla tím především dlouho Itálie a Německo o tom nechtělo, přes naléhání strany Zelených ani slyšet a EU Itálii příliš fáinančně nepomohla. A tak Berlusconi na vlastní pěst uzavřel pakt s Kaddáfím, jenž ve své zemi uhrchlíky opravdu internoval a zařídil jim tam ubytování, pokud nebyl uznán azyl, zaslal je zpět a EU za to hradila určitou částku, protože by to Libye, ačkoli měla ropu, nemohla celé utáhnout. Ale to bylo křiku, to bylo humanitárních organizací, které kritizovali, jak se tam ti uprchlíci mají špatně a jak umírají, když se vrací z Libye zpátky do Afriky. Pokud by se ale zaplatilo o něco více, měli by tam lepší tábory a více prostoru, aby se navzájem v centrech nevyvraždili. Za málo peněz bylo v Libyi sice málo riziky, ale neproudilo k nám tolik lidí na člunech.A jak jsme tehdy vyřešili migrační krizi, kde nám úspěšně pomáhala z Afriky Libye? Tamní lid se údajně vzbouřil, rebelové ukradli zbraně, byly jim protiprávně dodány zbraně ze zahraničí, lidé, kteří chtěli libyjského diktátora několikrát zavraždit, spolupracovali údajně i se CIA, se dostali ze zahraničí zpátky do Libye, na Libyii se podnikly nálety NATO, diktátor byl zabit, v zemi vypukla občanská válka, je tam chaos a my jsme to tam 5 let nic neřešili. S příhraniční zemí Afriky, kde panuje chaos a občanská válka se nedá řešit už vůbec nic, ale válka je třeba, protože na ní profituje militaristicko industriální komplex z jedné naší nejmenované spojenecké země. Tomuto komplexu jsou války v cizích kontinentech v podstatě ukradené, protože tento komplex živí spoustu lidí a důsledky pak odnáší Afrika a EU. Chudé země jako je Jordánsko, jež nesou náklady spojené s ubytováním uprchlíků z válečných zón musí být nějak dotovány, aby uprchlíci žili v určitých důstojných podmínkách, ale na místě by měla být mezinárodní dohoda v rámci OSN.

2 0
možnosti
Foto

V jistém smyslu pomáhá i Saúdská Arábie, jež má neuvěřitelně přísnou azylovou politiku a nepodepsala nikdy dohodu o uprchlících, ale má tam určité množství syrských uprchlíků. Ale nemá jich moc, ale země se pod tlakem ze zahraničí snaží pomáhat. Ale i jich se brzo dotkne finanční krize způsobená pádem ceny ropy, již si sami bohužel vyvolali. Saúdská Arábie vložila pomocí na řešení uprchlické krize dle údajů 700 000 dolarů, v podobě nemocnic atp. Migrace je celosvětový problém a bude se patrně eskalovat s globální změnou klimatu, kdy se předpokládá nárůst pouště atp.

0 0
možnosti

Naopak, zrušit veškerou tzv. rozvojovou pomoc a peníze dát na ochranu schengenských hranic. V Africe bylo bráněno hladomorům dovozem jídla z naší civilizace. Výsledek je ten, že přežilo víc Afričanů, než jsou schopni uživit, takže se dali na pochod do toho "ráje", odkud to jídlo pochází.

7 0
možnosti

P34e83t73r 20K76o72l18a59r

7. 6. 2016 23:14

Výborné články, díky za ně R^

3 0
možnosti
Foto

Pokud pod pojmem Kongo-KInshasa rozumíte Demokratickou republiku Kongo, tak v té zemi je momentálně klid. Gambie má dohromady obyvatel méně než Praha a tak dále. Afrika rozhodně nekolabuje. Kolabuje Evropa

0 6
možnosti

AHA, takže někdo kdo nekolabuje, masově přichází tam, kde to jde všechno cugrunt.

Úžasná logika!

7 0
možnosti

..... tak plán A už nám předvedli (výpalný nefunguje), nyčko teda ten plán B, což je v praxi vokopčenej plán A (další výpalný),- se obávám, že sa bude muset celá Evropa smířit s plánem C ,- ............ a tím je regulérní, faktickej konflikt,- tedy válka !

7 0
možnosti

Podle Zemana ,co je nam potom ,je to problem Italu!!

0 0
možnosti

A není to problém Italů? Když chce někdo přeplout Středozemní moře na gumovém člunu, je buď blázen - nebo předem čeká, že ho někdo zachrání. A kdo asi? Tedy nejenže je to problém Italů, ale dokonce si ho sami způsobují. Na ja, nejsou v tom sami, další státy jim vytrvale pomáhají. I ke smrti dalším utopeným.

0 0
možnosti

Prostě je nekrmit a poskytovat jim zdarma jenom antikoncepci.

20 1
možnosti

To je začátek. Každý rok se počet afričanů zvýší o tři procenta. Je jich 1,1 miliardy, takže letos přibude 30 milionů afričanů. Každý rok budou chtít do Evropy. Během několika let Evropu vybydlí. Je to válka o přežití. Buďto oni, nebo my. Zatím vyhrávají.

16 2
možnosti

iDnes to ještě nezaznamenala, ale na Novinkách už to je: Ilegální migranti nesmějí být zatýkáni, rozhodl Evropský soudní dvůr.

6 0
možnosti

Mimochodem svět se řítí do Ďáblovi řiti, začátek proběhne v 21.století - polovina ryb v mořích je vyhubena, lidi zlikvidovali původní divokou přírodu téměř všude na planetě s výjimkou Sibiře, exploze průmyslu a populace v kombinaci s oteplováním Země, nedostatkem pitné vody a úrodné zemědělské půdy je hodně nebezpečná. Živočišné druhy vymírají. Vymírat budou i lidé - nejprve v suchách oblastech Afriky a pak i jinde. Do toho válka o suroviny a co vás mladé čeká, je zřejmé.

7 1
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik