Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VPS

Správný názor a dobrý článek.

8 0
možnosti
MN

Už jsem karmu nedal asi půl roku, ale tady bych dal hned deset. R^ !

11 0
možnosti
TN

V podstatě jde jen o pomstu za oprávněnou kritiku Generace 21 a za to, že má jiný názor. To se dnes přece nesmí...

13 0
možnosti
DB

Správné a nestranné zpravodajství musí vycházet ze skutečností. Jestliže, je mezi utečenci 1% vysokoškoláků, tak se jim dostane v rámci vysílání o běžencích jen jedno procento vysílacího času. Je-li mezi utečenci 5% zločinců, mělo by se jim dostat 5% vysílacího času o běžencích...ale i zde narazíme na mantinely.....když někam přijde normální člověk, nikdo se nepozastaví, když se do nějaké společnosti vetře zločinec je to nepříjemné.

Pokud je mezi utečenci 25% negramotných , tak by se jim mělo věnovat 25% vysílacího času o běžencích, a tak dále.

Bohužel je opravdu dnešním normálem, že se smí říkat jen pozitivní pravda a pravda negativní se říci nesmí.

Když by vám například vyšlo, že kriminalita českého etnika je o 50% vyšší než německého etnika, také byste to vnímali jako správné a pravdivé zpravodajství, nebo byste se cítili uraženi ve svém pocitu skupinové sounáležitosti a začali byste svou skupinu nějak masivně obhajovat, NEBO byste se raději zapojili do praktické činnosti proti kriminalitě českého etnika?

Krom toho příliv běženců do EU a především do těch nejlepších a nejbohatších tátů EU je tak zřetelný, že se ani o podstatě tohoto stěhování nemusíme dlouho bavit...nejspíše nastartováno tajnými službami a úmyslným bombardováním severu Afriky za účelem vzniku nepořádku a svárů a nekončících bojů...NĚKDO TO TAK PROSTĚ JEN CHTĚL a povedlo se mu to...

Podobné aktivity obvykle vyvíjí CIA

12 0
možnosti
Foto

Súhlas až na posledný odstavec. O utečencoch z Líbye prakticky nepočuť... všetci sú Sýrčania, Iračania, Afgánci a ľudia zo subsaharskej Afriky. Na väčšine územia Sýrie, Iraku, Afganistanu, Líbye a v štátoch subsaharskej Afriky sa nebojuje. Podobne, ako na Ukrajine. Takže už v zložení migrantov, čo sa týka ohrozenia sú značné disproporcie. Väčšina utečencov zo zóny bojov na Ukrajine sa nachádza na Ukrajine, časť v Rusku... neputujú do Nemecka, alebo do Švédska cez polovicu sveta, hoci by mohli, pretože jedna z migračných trás vedie cez Rusko. To je tiež na pováženie.

V minulosti boli oveľa krvavejšie konflikty a Európa zďaleka nebola tak zavalená utečencami... pretože jednoducho nebolo ľahké sa do nej dostať a sociálny systém nebol taký prepracovaný (povedal by som luxusný).

3 0
možnosti
IH

Vy všichni, co se zastáváte Primy, mám pár otázek. Co kdyby se místo negativního informování o uprchlících rozhodla adorovat Severní Koreu a Kim Čong Una? Nebo by na běžícím páse chrlila reportáže o tom, že Dalhgren je nevinný. Pořád by jste se jí zastávali?

Já vidím problém v jedné věci. Prima má samozřejmě právo na svůj názor, ale tento názor musí být jasně oddělen od zpravodajství. Je totiž obrovský rozdíl mezi komentářem k nějaké události a zprávou o té události.

Protože bez nezabarveného zpravodajství budeme všichni žít jen v bublinách "zpráv", které nám budou potvrzovat náš pohled na svět, definitivně ztratíme schopnost diskutovat se svými názorovými oponenty a pak se definitivně jako společnost rozložíme.

2 12
možnosti
TN

Až pochopíte že "negativní" zpravodajství není zpravodajství lživé, pak se vraťte a zkuste vymyslet nějaké srovnatelné příklady a ne nesmysly o Severní Korei.

16 1
možnosti
BK

Je to asi to nejlepší, co jsem na toto téma četl. R^

9 0
možnosti
Foto

Prima lže, lže a lže! Heslo, stokrát opakovaná lež se stává pravdou, to je oč tu běží. Příkazy šéfredaktorky jsou toho důkazem (Obzina-ová). Na včerejší zprávy se již nešlo dívat to jakým způsobem hustí lidem do hlavy jejich pomatená fakta je nehorázné. Delší čas sleduji, že tato TV vnáší do společnosti nenávist, zlobu a zášť.

1 21
možnosti
MV

Prima říká fakta, vy hlavo. Srovnejte si to s vašimi sluníčkovými médii (ČT, idnes, Právo,..), která nám drze tvrdí, jak jsou imigranti tišší a vděční a vzdělaní, což jsou všechno prokazatelně lži.

16 0
možnosti
JB

Koukám, že většina lidí tu v diskuzi Primu obhajuje. A teď se zamyslete, proč to děláte. Děláte to proto, že:

a) považujete zpravodajství Primy za objektivní

b) nebo proto, že se zpravodajství Primy shoduje s vašimi názory?

Obávám se, že b) je správně.

2 4
možnosti

Většina lidí má!! nesprávné názory?

8 0
možnosti
VM

Souhlasím. Prima je totiž nebezpečná tím, že říká pravdu. Nevyváženě? To neumím posoudit, protože já považuji za pravdu pouze jednu pravdu. Tady totiž přesně nejde o Primu jako takovou, tady jde o šíření novodobé diktatury a propagandy, ze které Prima vybočila a chápu, že to propagandistům nejde nějak do krámu. A že se proto vztekají a kopou kolem sebe. Všimněte si, že každý režim, který přitvrdil v propagandě, který očividně lhal a nutil lidi sdílet jediný správný názor a pohled, byl na pokraji svých sil a nedlouho po tom, co se začal takhle chovat se zhroutil.

19 0
možnosti
MH

M65í74l34a 95H30á50j71e56k

1. 6. 2016 23:44

"Celé tažení absurdně posouvá Primu do role novodobých disidentů." Mně zní až absurdně, že v demokratické společnosti někdo obhajuje porušování zákonů. 8-o Být Vámi paní svobodová, tak si něco zjistím o fugnování médií a o zákonech, které tato média "regulují" či upravují jejich činnost. A přestaňte prosím vás lhát.

1 16
možnosti
Foto

V demokratickej spoločnosti platí prezumpcia neviny. Prima neporušila zákon, kým to nepovie súd. Nič také sa nestalo a Vy to tu predkladáte ako fakt.

Čo sa týka tej objektivity: Žiaden zákon neurčuje, aké správy má médium prezentovať. Takže súkromné televízie cielia na určité skupiny divákov a sú v podstate bulvár. Pri sledovaní hlavných správ Primy som si niekoľkokrát položil otázku, čo budú dávať v krimisprávach, keď už teraz je každá druhá správa z "čiernej kroniky". Nikomu to roky nevadilo, kým sa to nezačalo týkať migrantov. Prečo Vám nevadí, že správy prezentujú Čechov ako bandu kriminálnikov, ale u určitej skupiny ľudí (migrantov) to zrazu vadí? Skúste si pustiť Novu, kľudne bez zvuku... tá pantomíma Vás iste pobaví - redaktori vyložene predkladajú správy teatrálnym a nie neutrálnym spôsobom.

Teraz k ČT. Používajú tam práve v súvislosti s migrantami slovo "uprchlík", alebo "uprchlická krize" namiesto neutrálneho slova migrant. Čo je lož, pretože len málo z nich má takýto štatút. U väčšiny z nich nikto nevie spoľahlivo preukázať, či tí ľudia utekajú pred niečím, alebo za niečím. To je jednoznačne ovplyvňovanie verejnej mienky s cieľom vyvolať ľutosť nad ľuďmi, ktorých postihlo nejaké nešťastie bez nejakých dôkazov, že tomu tak skutočne je. ČT nie je súkromné médium a takéto manipulácie by si nemalo dovoľovať a nemali by sa zďaleka tolerovať tak, ako u súkromného média.

6 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik