Nenávistný Jeden svět na školách?

26. 03. 2019 15:35:53
Myslíte, že škola je ze zákona politicky neutrální? A že hlasatel politické nesnášenlivosti nemůže vést projekt na stovkách škol v naší zemi? Tak to se pletete.

Asi vás to překvapí, ale autorem tohoto nenávistného výlevu je vysoce postavený zaměstnanec organizace Člověk v tísni, 56 let, který založil a řídí projekt zaměřený na školní děti Jeden svět na školách. S ním ovlivňuje názory na více než 3600 školách v celé republice. Pokud se podíváte na jeho stránku, zjistíte, že se opakovaně tímto stylem naváží do lidí, kteří „se provinili“ odlišným politickým názorem.

Škola má být ze zákona místo politicky neutrální. Šíření ideologické nenávisti školním dětem používali jak nacisté, tak komunisté. Jak může „Jeden svět na školách“ vychovávat k toleranci a racionalitě, když projekt založil a řídí člověk, který je plný nenávisti a je ochoten ji projevovat stylem nacistických protižidovských karikatur? Pustili byste do škol projekt "proti nenávisti" člověka, který se ani neskrývá s fanatickou nenávistí vůči těm, kteří mají odlišný politický názor?

Mluvčí Člověka v tísni neshledal na aktivitách pana Strachoty nic neetického, v této organizaci jsou „velmi pyšní, že u nich pracuje“. Na svoje aktivity organizace Člověk v tísni dostává dvě miliardy korun. Většina z nich jde ze zahraničních rozpočtů, z OSN a EU. V roce 2017 dostala organizace od státu 156 milionů korun. To je necelých 8 % celého rozpočtu. (odkaz)

Za tyhle peníze kromě pomoci potřebným zaplavuje ČvT nic zlého netušící školy v celé republice politickou manipulací a vnucováním vlastního vyhraněného světonázoru.

Svou činnost směřuje na indoktrinaci dětí ve školách (jednostranné besedy s muslimskými konvertity v rámci festivalu Jeden svět ve školách, jednostranný hon na údajnou ruskou propagandu a aktivistická indoktrinace prostřednictvím novinářů Respektu a Aktuálně v projektu „Na pravdě záleží“ na více než 150 školách), kontrolu obsahu vašeho myšlení (Projekt „Faktus“ v roce 2015 a zastrašující dopisy, vyhrožující poslancům a senátorům za projevení kritiky vůči migrační politice v době vrcholící migrační krize) a další kádrováckou činnost třeba v podobě demagogicky kontroverzní "Zprávy o nenávisti na sociálních sítích", která vzbudila kritiku i mezi odborníky. V nové publikaci pro školy, zaměřené údajně na "rozvoj kritického myšlení" za 5,5 miliónu dětem vysvětluje, že ty nejlepší informace najdou na Britských listech a ultralevicovém Alarmu. Není bez zajímavosti, že Jeden svět v roce 2016 podpořil anarchisty protiprávně okupující cizí majetek na Klinice - první promítání se konalo právě tam.

Věřím, že vedení škol a rodiče bude zajímat, komu a čemu ve skutečnosti školy dávají prostor za aktivitou "Jeden svět na školách".

Člověk v tísni je také členem mezinárodních organizací a sdružení jako FoRS, VOICE, Eurostep. Věřím, že je bude zajímat, s čím jsou spojováni.

Člověk v tísni má také sponzory a komerční partnery v řadách velkých českých firem a státních institucí. Věřím, že i Ministerstvo zahraničí, Ministerstvo vnitra, Charitu ČR, Velvyslanectví USA, ČSOB, Veolii nebo Kofolu bude zajímat, jestli jsou spojováni s šířením nenávisti proti lidem s odlišným politickým názorem, nebo ne.

Autor: Eva Svobodová | úterý 26.3.2019 15:35 | karma článku: 43.90 | přečteno: 3839x

Další články blogera

Eva Svobodová

Pravidla lži

"Zaujímáme postoje, místo abychom stáli..." jak roste iracionalita a agrese mezi lidmi, tak už zase nejsou důležitá fakta, ale postoje - člověk je nucen si vybrat stranu. A s ní sdílet i nálepky a postoje. A... nenávist.

17.2.2023 v 12:20 | Karma článku: 29.24 | Přečteno: 651 | Diskuse

Eva Svobodová

Opotřebovávací válka - kdo selže jako první?

"Nemáme tu žádné nové zbraně, nové síly, nic. Oni dostávají peníze a od nás se očekává, že budeme jen pochodovat vpřed a umírat." Teď teprve se začíná lámat chleba. A jak je na tom EU a česká vláda?

30.5.2022 v 19:46 | Karma článku: 26.86 | Přečteno: 707 | Diskuse

Eva Svobodová

Žijeme v éře vzpoury hlupců

Sbohem, západní racionalito, éro vědy, techniky a pokroků v medicíně... Přichází doba, ve které fakta nehrají roli a příčina a následek spolu nesouvisejí.

18.12.2021 v 12:52 | Karma článku: 47.24 | Přečteno: 11180 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Kateřina Konečná prozradila, že dnešní komunistické názory jsou docela nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 7:56 | Karma článku: 14.13 | Přečteno: 145 | Diskuse

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

A řekněme si, co to vypovídá o nás. Stačí se podívat na různé reakce. A řeknu to takto – nestačíte se divit.

19.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 20.66 | Přečteno: 219 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 31.53 | Přečteno: 634 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 22.31 | Přečteno: 575 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.74 | Přečteno: 246 | Diskuse
Počet článků 85 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 6187

Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...