Dotaz: Odskočili si k nám azylanti z Německa? Reakce: zesměšňování v médiích.

V příhraničním kempu u Hrádku nad Nisou se objevila hlasitá orientální skupinka. „Jen se ptám, zdali sem mohou legálně z Německa jezdit a pobývat tu,“ zeptala se na Facebooku zdravotní sestra.   

 

Německé azylové centrum je odsud deset minut autem

Ke svému dotazu měla víc než pádný důvod: Exotičtí „turisté“ skutečně přijeli ze sousedního Německa. Pouhých šest kilometrů odsud přes hranice je imigrační centrum v Zittau. Jsou ti lidé prověření? Mohou cestovat? Jsou mezi nimi džihádisté? Islámští fanatici? Kriminálníci? Po všech zdokumentovaných případech obtěžování, napadení a teroru, které migranti v Německu způsobují, je opatrnost víc než na místě. Tohle všechno samozřejmě ve článku chybí.  

Místo toho redaktor Tomáš Lánský z idnes cíleně, včetně jména (!!!) veřejně ostouzí člověka, který se zajímá. Cíl? Vyrobit aféru, paní tazatelku dehonestovat, zesměšnit – a samozřejmě uvést její plné jméno. Aby si dala příště větší pozor. A samozřejmě všichni co to čtou taky.

Argumenty? Falešné poplachy, trapasy, tendenční komentář na FB stránce … a samozřejmě: žádní tady nejsou! Ve článku hned několikrát.

„Já pořád doufám, že to byl ojedinělý případ. Všichni víme, že žádní migranti tady nejsou,“ říká starosta Josef Horinka redaktoru Lánskému.

 

Jako zločince. Nenechte se!

Každého vraha média anonymizují - ale občansky aktivního člověka který udělal jen to, na co má ze zákona právo, budou tahat médii jako zločince? A co na to Ráda pro média a Úřad pro ochranu osobních údajů?

 

Není to první případ, kdy se angažovaní novináři v médiích snaží zastrašit lidi, aby se raději nezajímali o své okolí. Samozřejmě, panika nebo svolávání domobrany není na místě, ale na požádání policie o prověření má každý občan právo. Nebojte se, nenechejte se zastrašit. Svět se změnil a nikdy nevíte - svým jednáním možná chráníte své okolí. Jak říkají Britové: Better safe, than sorry!

 

 

Zdroj: https://liberec.idnes.cz/autokemp-kristyna-hradek-nad-nisou-migranti-turiste-policie-starosta-1z0-/liberec-zpravy.aspx?c=A170913_144926_liberec-zpravy_jape

Autor: Eva Svobodová | čtvrtek 14.9.2017 12:09 | karma článku: 48,19 | přečteno: 11977x
  • Další články autora

Eva Svobodová

Pravidla lži

17.2.2023 v 12:20 | Karma: 29,24

Eva Svobodová

Žijeme v éře vzpoury hlupců

18.12.2021 v 12:52 | Karma: 47,24