Eva Svobodová

„Vítejte v pekle!“ Německo - stát který selhal

8. 07. 2017 15:15:45
To takhle pořád slýcháte, jak Evropu ohrožuje pravicový extremismus a vaše komentáře na fejsbůku a pak ... „Arbeit ist scheise!“ "Chceme světovou třídní revoluci!"

Tisíce k násilí připravených levicových radikálů v Hamburku rabují, zapalují automobily v ulicích a rozbíjejí, co jim přijde pod ruku. Policisté jsou ohroženi na životě, napadáni železnými tyčemi a zápalnými lahvemi.

20 000 policistů nezvládá zajistit bezpečnost obyvatel, žádají posily z ostatních spolkových zemí. Na pomoc přijíždí dokonce rakouské zásahové jednotky, mezi nimi 20 příslušníků COBRA a 70 mužů z vídeňských zvláštních jednotek WEGA.

A pořád se mluví o „demonstrantech“. Nikdo nevysloví to správné slovo: terorismus. Dvojí metr na levicový extremismus je ale už známá věc, o které jsem napsala dost. Podívejme se na druhou stranu mince – na selhávající stát. Stát, který ve jménu "vyšší ideje" rezignoval na svou základní funkci:

Hamburský policejní prezident v této situaci prohlašuje, že nejenže vám stát není schopen zaručit bezpečí, ale dokonce vy, obyvatelé předměstí, vaše hořící auta, vaše rabované majetky jsou povolené ztráty, které nemá zájem chránit.... prostě "collateral damage".

"Stát si primárně zřizujeme proto, aby zajistil svým občanům bezpečnost a obranu před nebezpečím, které občané nemohou eliminovat sami. Pokud stát toto není schopen v té nejjednodušší formě zajistit - tak jak můžeme vidět v těchto dnech v Hamburku - tak je takový stát zbytečný." Komentář Vít Blaha

https://im.ezgif.com/tmp/ezgif-1-e99cea1fc9.gif

Zdroj:

http://zpravy.idnes.cz/nepokoje-v-hamburku-048-/zahranicni.aspx?c=A170708_084101_zahranicni_neh

http://zpravy.idnes.cz/hamburk-summit-g20-protesty-radikalove-dh7-/zahranicni.aspx?c=A170708_113757_zahranicni_fka

https://www.welt.de/newsticker/dpa_nt/infoline_nt/schlaglichter_nt/article166431758/Spezialeinheiten-aus-Oesterreich-zur-Unterstuetzung-in-Hamburg.html?wtmc=socialmedia.facebook.shared.web

Autor: Eva Svobodová | karma: 45.16 | přečteno: 4636 ×
Poslední články autora