Hate crime: Pořadatel festivalu Žižkovská noc napadl kapelu kvůli odznáčku

7. 04. 2017 18:20:08
"Vykopl jsem jen z hospody, ať se zabalej a ihned táhnou do prdele a že si v Praze už nezahrajou."Agresorem je Marek Dočekal, pořadatel Žižkovské noci. Budou příště součástí festivalového programu i pogromy na lidi, co se nelíbí?

psáno pro Samizdat2016.cz

Členové kapely Na rovinu byli hrubě napadeni kvůli odznáčku vyjadřujícímu názor. Agresorem je Marek Dočekal, pořadatel Žižkovské noci. Připomíná vám to doby dávno minulé a vyhazovy kvůli nápise na tričku nebo délce vlasů? Mně ano.

Aby bylo jasno: nosit placku "islám v ČR nechceme" je stejné jako nosit placku "komunismus v ČR nechceme" nebo "nacismus v ČR nechceme". Ideologie jsou a musejí být předmětem veřejné diskuse.

Jde o typický případ hate crime - útoku na základě názoru, pohlaví nebo rasy. Agresor si nepřipouští protiprávnost svého jednání, staví se nad zákon, je přesvědčen, že koná dobro. Jeho blud o vlastní nadřazenosti mu legitimizuje útoky vůči těm, kteří se od něj odlišují názorem, životním stylem nebo barvou pleti a cítí se oprávněn omezovat jejich základní práva.

Od verbálních útoků a šikany k útokům na lidi na ulici a k pogromům je jen kousek, protože princip je stejný. V Německu už tenhle ultralevicový teror provozuje ANTIFA vůči AfD. Včetně vytloukání oken, přepadení na ulici a podpalování aut. Takže to není úplně k smíchu.

Celá záležitost je v rukou právníka. Kapele nebyl vyplacen ani nasmlouvaný honorář za odehrané vystoupení. Doufejme, že podobné útoky bude řešit i kampaň ministerstva proti násilí z nenávisti Hate Free Culture, stejně jako šikanu homosexuálů, útoky na židy a cikány nebo strhávání šátků muslimkám. Násilí z nenávisti není v zájmu žádné společnosti. Ať už se nám jiný názor líbí nebo nelíbí.

Kádrováci a zákazy vystoupení? Kdo se nepoučí z minulosti, je nucen ji opakovat.

Na diskusi k postu je fascinující okamžitý nápor agresivních fanoušků ultralevice, kteří útoky obhajují, protože "nácek" přece nemá žádná lidská práva ... ať už tak označíte kohokoliv. Nechyběly výzvy k násilí vůči lidem s odlišným názorem, požadavky na profesní i fyzickou likvidaci a zákazy vystupování.

Zkušený rocker, který zúčastněné agresivní diskutéry vyzýval k respektu a k toleranci k ostatním, byl sprostě napadán členem vedení Mladých Zelených, transgender bojovníkem za oboupohlavné koncovky/i a záchodky/i Ferynou.Nakonec musel smutně konstatovat, že tahle angažovaná letka smutně připomíná bolševické praktiky, které kdysi sám zažil od soudruhů z StB.

Co v diskusi navrhují mladí a progresivní bojovníci za krásný nový svět? Festival politické písně, zákazy vystoupení, povinné přehrávky a kontrolu kádrového profilu. Kdo se nepoučí z minulosti, je odsouzen ji opakovat. Kvalitní bolševické kádry bez historické paměti už bychom našli.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Celý post i s diskusí zde:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210835802882962&set=a.2098647877620.114077.1588087880&type=3

Autor: Eva Svobodová | pátek 7.4.2017 18:20 | karma článku: 43.01 | přečteno: 5150x

Další články blogera

Eva Svobodová

Pravidla lži

"Zaujímáme postoje, místo abychom stáli..." jak roste iracionalita a agrese mezi lidmi, tak už zase nejsou důležitá fakta, ale postoje - člověk je nucen si vybrat stranu. A s ní sdílet i nálepky a postoje. A... nenávist.

17.2.2023 v 12:20 | Karma článku: 29.24 | Přečteno: 653 | Diskuse

Eva Svobodová

Opotřebovávací válka - kdo selže jako první?

"Nemáme tu žádné nové zbraně, nové síly, nic. Oni dostávají peníze a od nás se očekává, že budeme jen pochodovat vpřed a umírat." Teď teprve se začíná lámat chleba. A jak je na tom EU a česká vláda?

30.5.2022 v 19:46 | Karma článku: 26.86 | Přečteno: 707 | Diskuse

Eva Svobodová

Žijeme v éře vzpoury hlupců

Sbohem, západní racionalito, éro vědy, techniky a pokroků v medicíně... Přichází doba, ve které fakta nehrají roli a příčina a následek spolu nesouvisejí.

18.12.2021 v 12:52 | Karma článku: 47.24 | Přečteno: 11181 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 16 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 8.40 | Přečteno: 78 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 4.38 | Přečteno: 122 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 13.85 | Přečteno: 185 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 13.17 | Přečteno: 346 |
Počet článků 85 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 6187

Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...