Eva Svobodová

Švédsko před výbuchem: Odstartoval rozhněvaný policista politickou revoluci?

10. 02. 2017 9:53:10
Švédský policista Peter Springare už to má do důchodu za pár, tak hodil za hlavu politickou korektnost a řekl, jak se věci mají a uvolnil cestu lavině, která se nedá zadržet.Švédsko se bude muset rozhodnout, jakou cestou se vydá.

Psáno pro web samizdat2016.cz

Dopis rozhněvaného policisty

Peter Springare, člen jednotky pro boj se závažným zločinem ze 150tisícového města Örebro, je ve službě 47 let a má právě dost zamlčování a lakování na růžovo, když je stav bezpečnosti v jeho městě rok od roku horší. Rostoucí kriminalitu mají podle jeho zkušeností na svědomí v naprosté většině imigranti, ale politický tlak zakazuje něco takového vůbec zmínit, policie ani nemůže vést statistiky podle národnosti zločinců. 3. února na FB napsal:

„Uz toho mám dost. To, co vám napíšu, nebude politicky korektní. Ale mně už je to jedno, stejně se chystám do důchodu. Je to přesně to, co máme zakázáno zveřejnit, ačkoliv to je pravda. A není to vůbec v souladu s tím, co tvrdí levičáci. Naši důchodci jsou na tom strašně, školství je v nepořádku, zdravotnictví je peklo, policie je zcela zničena. Všichni dobře vědí proč, ale nikdo se to neodvažuje říct.

Tohle jsem řešil celý týden od pondělí do pátku: znásilnění, znásilnění, loupeže, napadení, znásilnění, napadení a znásilnění, vydírání, napadení, násilí páchané na policii, hrozby policii, drogová kriminalita, pokus o vraždu, znásilnění... znovu a znovu. Podezřelí: Ali Mohammed, Mahmood, Mohammed, Muhammad Ali, znovu, znovu, znovu... Země zastupující týdenní zločiny: Irák, Irák, Turecko, Sýrie, Afghánistán, Somálsko, Somálsko, Sýrie znovu, Somálsko, neznámé, neznámé, Švédsko. Polovina z podezřelých nemají žádné platné doklady. Což samo o sobě obvykle znamená, že lžou o své státní příslušnost a identitě. A to teď mluvíme jen o obci Örebro. A tahle kriminalita vyčerpává naši vyšetřovací kapacitu na 100%.“

Bodnutí do vosího hnízda

Ve Švédsku svázaném politickou korektností tahle zpráva zapůsobila jako bomba. Post za šest dní získal přes 46 666 lajků, Švédové našli svého hrdinu, který promluvil za ně. Zároveň se v médiích rozjela kampaň, obviňující ho z rasismu a vyvolávání nenávisti. Vyjádřil se dokonce i premiér Stefan Löfven:

„I don’t know what it looks like in Örebro, but from a broader perspective I have a very hard time believing 100 per cent of police investigation resources are spend on crimes committed by immigrants. I would say that it is wrong.- Nevím, jak to vypadá v Örebru, ale z širší perspektivy si jen velmi těžko dokážu představit, že by 100 procent kapacity policie zaměstnávala trestná činnost imigrantů. Takový obrázek pokládám za velmi, velmi těžko uvěřitelný. Chtěl bych poznamenat, že to není pravda.“

Ano, premiér nevidí, že situace v zemi je kritická. Jak by mohl, když se o tom nesmí psát ani vést statistiky? A tak alespoň tvrdí, že 100% aktivity policie určitě nepadne na řešení zločinů, které spáchají imigranti. Ano, byla to nadsázka, je to 90%, nebo 80% a co se změní? Zmizí tím snad problém, který je zřejmý? Ve Švédsku vlna kriminality stále roste. Vzniky dokonce i no-go zóny, tedy místa, do kterých se opravdu nedoporučuje chodit. Často zde bývá bezmocná i samotná policie. Tyto zóny ovládají gangy, které jsou složeny převážně z imigrantů. A stejně jako švédský premiér, i česká ideopolicie HateFree Culture neváhají tvrdit, že to je pouhý hoax.

Rozpoutá jediný post švédskou politickou revoluci?

Ve vřavě, která nastala po zveřejnění postu, vznikla facebooková skupina na podporu Petera Springareho. Během pár dní získala neuvěřitelných 146 000 členů z celého světa. O šokující zpovědi píší média v dalších zemích. Sám Peter je naprosto zavalen projevy podpory, má přeplněné mailové schránky, na FB účtu tisíce reakcí a do kanceláře mu přicházejí náruče květin a hromady dárků.

V poděkování píše o lidech z celého Švédska, kteří v dopisech doplňují a potvrzují jeho zkušenost. Svoje výpovědi přidávají i další policisté - a říkají to samé. Podle desetitisíců reakcí na FB účtu Peter prostě strhnul hráz politické korektnosti a uvolnil cestu lavině, která se nedá zadržet.

6. února známý politický komentátor Marcus Oscarsson zveřejňuje úvahu, že Peter Springare veřejně otevřel debatu o problému, který může příští rok způsobit Löfvenův volební debakl.

„Závěr pro švédské politiky je dle mého posouzení jednoznačný: bez ohledu na to, jak vypadají oficiální statistiky a absolutně bez ohledu na to, co píší média, je čím dál více voličů přesvědčených, že Springare má pravdu a to je volání na poplach.“

Švédsko je dnes socialistickou utopií, u kormidla jsou sociální demokraté a Zelení. „Díky“ naivnímu sociálnímu inženýrství a řízenému ignorování reality se z politické laboratoře svobodného socialistického státu proměňuje v nesvobodnou zemi plnou ilegálních přistěhovalců, kriminality, orwellovského doublethinku, strachu a pokrytectví.

Ve volbách na podzim 2014 proto celkem nepřekvapivě „radikální“ a protiimigrantská strana Švédští demokraté získala 13% a stala se třetí nejsilnější stranou v parlamentu, i přes mediálni masáž, která Demokraty líčí jako nového Hitlera. Švédská tradiční pravice a levice se konkurence zbavily tím, že uzavřely opoziční smlouvu, platnou až do roku 2022. Tím Švédské demokraty odsunuly minimálně do roku 2022 do pozice věčné menšinové opozice, se kterou se nikdo nebude bavit. Dvě třetiny Švédů považují dohodu za nedemokratickou, za podvod na voličích a výsledcích voleb a popularita švédských disidentů stále roste.

Pád demokracie v přímém přenosu

Omezení svobody slova? Zakázaná témata? Cenzura a autocenzura? Rostoucí zločinnost jejíž příčiny se nikdo neodváží pojmenovat? Mluvíme opravdu o kdysi úžasném Švédsku? V roce 2015 švédská vláda schválila zákon, podle kterého může být kritika vládní imigrační politiky dokonce trestná. Springare není první, kdo prolomil bariéru vynuceného mlčení. Už v září 2015 bývalý šéf městské policie ve švédském Malmö Torsten Elofsson promluvil o existenci no-go zón ve městě, kde až do loňského roku dvaačtyřicet let sloužil. Stejnou zkušenost mají i české ženy žijící ve Švédsku:

„Když jsem do Švédska přišla, zpočátku jsem si připadala jako v ráji. Všichni tu na mě byli milí a neměla jsem žádný problém začlenit se do společnosti. Švédsko se mi zdálo jako země, kde není vůbec žádný zločin,“ vzpomíná pro iDNES.cz zdravotní sestra Kateřina Karlsson. V zemi žije už jedenáct let. Ve Švédsku vystudovala vysokou školu, pracuje jako zdravotní sestra na stockholmské psychiatrii. Skandinávská idyla však postupně vzala za své. „Už to tu nevypadá jako civilizovaná země. Lidé se tu bijí a okrádají. Přestěhovali jsme se. Moje děti už ve škole nebyly v bezpečí. Když bylo mému synu Eliášovi pět let, na hřišti se strhla nějaká hádka o klouzačku. Chlapeček z Blízkého východu, který byl stejně starý jako on, Eliášovi pohrozil, že ho píchne nožem do břicha,“ vypráví. Ve školní jídelně, kterou její děti navštěvovaly, se přestalo podávat vepřové maso. „Některé blondýnky si radši začaly barvit vlasy na černo, aby se víc podobaly blízkovýchodním dívkám. V metru už se necítím jako člověk, ale jako sexuální objekt. Mladým imigrantům se tam nemůžete ani podívat do očí, berou to jako provokaci.“

Do země v roce 2015 přišlo 190 tisíc migrantů, což je v přepočtu na množství obyvatel nejvíce z evropských zemí. Švédská Národní rada pro prevenci kriminality vydala v roce 2016 zprávu, podle které 11 007 imigrantů bylo odsouzeno k deportaci poté, co byli usvědčeni z trestné činnosti. Na podzim 2015 deník Svenska Dagbladet oznámil, že 30 000 odmítnutých azylantů čekajících na deportaci, zmizelo z dohledu úřadů. 80% sexuálních útoků ve švédských lázních v roce 2015 bylo způsobeno muži zahraničního původu. Ve čtvrtích švédských měst hoří auta, vybuchují granáty, islámští kazatelé kážou nenávist k zemi, která je přijala a verbují do Islámského státu. Ukázalo se, že média zcenzurovala zprávy o znásilňování nezletilých dívenek afghánskými imigranty na hudebních festivalech v letech 2014 a 2015. Psát o trestné činnosti imigrantů totiž znamená vysloužit si nálepku xenofoba, rasisty a fašisty, stejně jako přihlásit se veřejně k opoziční straně Švédských demokratů. Mainstreamová média si horečně hlídají politickou korektnost, zločinnost imigrantů roste, a čím víc o ní mainstream mlčí, tím více jsou tím občané znepokojeni.

Imigrační pravidla se zpřísnila, ovšem možná je pozdě. Tisíce nových imigrantů sedí nyní nečinně v přeplněných azylových střediscích a jejich frustrace roste ze dne na den, úměrně tomu jak se jejich naděje na lepší budoucnost sráží s realitou dnešního Švédska, nezaměstnaností, chybějícími byty a chybějícími perspektivami do budoucna. Už i švédská ministryně zahraničí Margot Wallströmová varovala, že Švédsko, země s pouhými 9,8 miliony lidí, nemůže pokračovat v současném tempu přijímání přistěhovalců: „Myslím, že většina lidí vnímá, že nemůžeme udržovat systém, v němž každý rok přichází 190.000 lidí – v dlouhodobém horizontu se náš systém zhroutí.“

Něco se musí změnit. Zametání problému pod koberec už nestačí. Pokračování současným směrem povede k ekonomicky i bezpečnostně krachujícímu státu s totalitními rysy, udržitelnému za cenu stále větších omezení svobod. Švédsko se bude muset rozhodnout, jakou cestou se vydá. Dojde to politikům dřív, než Švédové ztratí trpělivost?

FB skupina na podporu Petera: https://m.facebook.com/groups/279528999133185/?fref=ts

Zmíněná stížnost policisty: https://www.facebook.com/peter.springare/posts/10208300682343230

http://www.rozhlas.cz/plus/nazory/_zprava/jan-fingerland-imigrace-v-oku-hurikanu-aneb-svedove-se-stydi-za-sve-nazory–1526017

http://www.breitbart.com/london/2015/09/18/interview-retired-swedish-police-chief-says-malmo-crime-skyrocketing-due-uncontrolled-immigration-no-go-zones/

http://www.securitymagazin.cz/zpravy/o-cem-se-nesmi-mluvit-o-kriminalite-imigrantu-ve-svedsku-integrace-pristehovalcu-je-jedno-velke-fiasko-1404047297.html

http://zpravy.idnes.cz/katerina-karlsson-stockholm-pristehovalci-nasili-fwg-/zahranicni.aspx?c=A160128_185900_zahranicni_mlb

http://www.reflex.cz/clanek/komentare/73220/svedsko-raketovy-narust-kriminality-imigrantu.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3297317/Swedish-Foreign-Minister-claims-country-facing-collapse-mass-influx-refugees.html

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/428870-svedsky-policista-na-facebooku-vyjmenoval-narodnosti-zlocincu-a-je-v-maleru.html

Autor: Eva Svobodová | karma: 48.45 | přečteno: 15938 ×
Poslední články autora