Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bičovaný Hollan a evropské sadomaso

Na facebooku se objevilo skandální video. Polonahý muž klečící na kolenou a žena, která jej bičuje. Ten muž je brněnský radní a aktivista Žít Brno Matěj Hollan. A na facebook ho nahrál on sám. 

 

Jak sám vysvětluje: „Včera jsme náhodou vlezli do jedné hospody ve Lvově na hlavní třídě. Nic na ni nebylo zvláštního. Kromě toho, že tam holky důtkama šlehaly nějaký kluky po zádech, v otevřeném prostoru. Už hodně dlouho jsem přemýšlel o tom, že bych něco takovýho chtěl vyzkoušet. Není to žádný nasilný zneužívání druhých lidí, je to domluvená hra podle pravidel. A když naše ukrajinské průvodkyně viděly, jak se na to dívám, řekli pinklici, že bych taky chtěl. Neměl jsem čas to promýšlet, věděl jsem jen, že to prostě potřebuju zkusit. Bylo to dohromady zhruba deset ran. A bylo to super. Žádné následky v podobě poničených zad či psychických traumat. Některý věci si člověk prostě potřebuje zažít. Druhá věc je, že asi nebyl nejlepší nápad dávat to na Facebook. Ale když se už se tak stalo, tak bych se rád v prvé řadě omluvil všem, které to pohoršilo, urazilo a naštvalo. Je vás hodně. S cejchem submisivního chlapa se teď budu setkávat často. Nevadí mi to, protože to tak je. Nevadí mi bavit se otevřeně o závislotech, duševních problémech, vzácných chorobách, jakýchkoliv jiných odlišnostech a podivnostech, řešit nepohodlné věci a pomáhat lidem v problémech. K tomu občas potřebuju silnější zážitky, které nejsou úplně obvyklé. Pomáhá mi to v poznávání sebe sama.“ https://www.facebook.com/hollan.matej/posts/10207135927421333

Na samotné dominanci a submisivitě není nic špatného. Přestože si většina lidí nejdříve vybaví nějakou sadomaso karikaturu, bordel a nálepku zvrhlé úchylnosti, je dominance i submisivita mezi partnery přirozená lidská vlastnost, která se týká až 40% lidí v populaci. Jenže málokdo je ochoten ji přiznat sám sobě. A to je problém. 

 

Hollangate alegoricky otevírá okno do světa, kde o politice a veřejném mínění rozhodují batikovaní absolventi fildy, okaté genderistky a politoložky, rachitičtí sexuálně nevyhranění zaměstnanci think-tanků a plaší brýlatí kariérní politici.

 

Do světa, který na policisty, vojáky, sportovkyně, jaderné fyzičky a řemeslníky kouká jako na nebezpečnou zvěř, kterou je třeba zregulovat. Který díky desítkám let tažení proti "nacionalistům" a "extremistům" nemá v politice žádné vůdčí osobnosti pro krizové chvíle.

 

 

Proč se to vyvinulo takovým způsobem? Snad to, jako už tolikrát v historii, způsobila hojná a dlouhá doba míru a prosperity, díky které si dopřáváme pohodlný luxus sociálního státu a lidskoprávního byznysu... a smířliví komunikátoři vymýšlející inovace pro "nový a krásnější eurostát" jsou víc v kurzu než neústupní tradicionalisté. 

 

Pokud se v evropské politice realizují nepřiznaní submisivové, bude Evropa ochotně klečet a nastavovat těm, kteří jí říkají, že je nemorální děvka, co nestojí za nic. 

 

A své nepřiznané naplnění hledat bůhvíkde, jak o tom píše velmi trefně kolega Konvička ve své práci Islám jako psychosexuální patologie. Bohužel. A přitom stačí tak málo – být upřímný sám k sobě. 

 

Vždyť dominance a submisivita patří k sobě, ne proti sobě. Neoddělitelně se doplňují. Jako jin a jang. Jako pravice a levice. A pokud to socialistická EU se svým ukníkaným sociálním úředničením rychle nepochopí, špatně skončí. 

 

 

 

"Představa, že s nájezdníky lze vyjít tím, že jim "podržíme" ... je evoluční zkušenost těch, kdo konflikty přežívali ne tím, že by je vyhráli, ale tím, že se nechali oplodnit vítězi poté, co vyvraždili jejich bojovníky." V. Fosh

 

Opraveno: nejednalo se o Hollanovu služební, ale o soukromou cestu.

 

Autor: Eva Svobodová | pondělí 11.7.2016 12:48 | karma článku: 41,88 | přečteno: 6954x
  • Další články autora

Eva Svobodová

Pravidla lži

"Zaujímáme postoje, místo abychom stáli..." jak roste iracionalita a agrese mezi lidmi, tak už zase nejsou důležitá fakta, ale postoje - člověk je nucen si vybrat stranu. A s ní sdílet i nálepky a postoje. A... nenávist.

17.2.2023 v 12:20 | Karma: 29,24 | Přečteno: 653x | Diskuse| Společnost

Eva Svobodová

Opotřebovávací válka - kdo selže jako první?

"Nemáme tu žádné nové zbraně, nové síly, nic. Oni dostávají peníze a od nás se očekává, že budeme jen pochodovat vpřed a umírat." Teď teprve se začíná lámat chleba. A jak je na tom EU a česká vláda?

30.5.2022 v 19:46 | Karma: 26,86 | Přečteno: 707x | Diskuse| Společnost

Eva Svobodová

Žijeme v éře vzpoury hlupců

Sbohem, západní racionalito, éro vědy, techniky a pokroků v medicíně... Přichází doba, ve které fakta nehrají roli a příčina a následek spolu nesouvisejí.

18.12.2021 v 12:52 | Karma: 47,24 | Přečteno: 11184x | Diskuse| Společnost

Eva Svobodová

Silvestr v Kölnu. Německý sexuální skandál pět let poté.

Během silvestrovských oslav roku 2015 v Kolíně nad Rýnem, Hamburku a dalších velkých německých městech, stovky snědých mladíků neevropského původu v houfech útočily na ženy. Reakce státu a médií vyvolala skandál. Nezapomínáme.

31.12.2020 v 14:13 | Karma: 41,62 | Přečteno: 2301x | Diskuse| Společnost

Eva Svobodová

Black lives matter? All lives matter!

Dva policisté v Londýně pokorně klečí před davem rozzuřených černých "demonstrantů". Lidé v různých zemích Západu se pokorně omlouvají za svoje "bílé privilegium". Rozzuřené davy pálí a rabují. Proč? Policista zabil černocha.

4.6.2020 v 17:22 | Karma: 44,74 | Přečteno: 5708x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:41

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

V Letech otevřeli památník holokaustu Romů a Sintů. Za války tam stál koncentrák

23. dubna 2024  9:59,  aktualizováno  11:30

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku....

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:30

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Wagnerovec po návratu z fronty rozřezal ženu, kufr s ostatky vyhodil z okna

23. dubna 2024  11:26

Rusko se v souvislosti s návratem vojáků z ukrajinského bojiště potýká s narůstající kriminalitou....

  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik