Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já bych se taky docela rád dočkal doby, kdy budou mít všechny životy cenu a kdy se někde jasně deklaruje jaká vyjádření proti jednotlivcům či skupině jsou za hranou a pojede se podle nich stylem "padni komu padni"...

A pokud si s tím někdo dá práci, tak bych byl taky rád, aby se jasně oddělilo podněcování k nenávisti od vyjádření osobního - byť negativního - názoru na jednotlivce či skupiny. Bez možnosti svobodného projevu totiž není možno vést konstruktivní diskusi.

Na to ostatně dojel předchozí režim, který umrtvil skutečnou diskusi (povolena byla jen bezzubá "dikobrazí kritika") a následně myšlenkově zcela vyhnil.

0 0
možnosti
BZ

https://www.youtube.com/watch?v=HTF-85H_E6o&fbclid=IwAR1hlTBUAxUDFk30JXSBlHQr9P2uXWUxlJb1-OXrncjXxxjVsHXACx0CPxk

Candace Owens speaks on George Floyd - YouTube

From Candace Ownes on periscope - Confession: #GeorgeFloyd is neither a martyr or a hero. But I hope his family gets justice. #BlackoutDay #Blexit #TPUSA.

http://www.youtube.com

"Naštěstí ne každej má v hlavě piliny. Škoda, že téhle černošce říkají woke lidičky “nazi whore”.

Jen my afriameričané v USA oslavujeme kriminálníky, zloděje, násilníky... to jiná skupina obyvatelstva nedělá, ani latinos, jenom my jsme schopni jit do ulic a obhajovat kriminalniky a davat si je na tricka. Jen nase hvezdy rapuji o tom, jak pachaji kriminalitu. Jdeme do ulic a delame jakoby byly nejlepsimi zastupci naší komunity. Ne, Floyd nebyl nový Martin Luther King. Z ceho jsem nastvana je, ze kriminalitu black on black neresime, je nam to jedno. Meli bychom vedet kdo Floyd byl a neoslavovat ho. (Nasleduje vycet kriminality Floyda a kolik si pokazde odsedel, zaujme predevsim jeho utok pistoli na tehotnou zenu, kdy ji pistoli namiril na bricho a pak ji vykradli, byla to cernoska) uvedomme si, ze zrovna ted ta maminka co ji miril na bricho ted sleduje zpravy, kde vyzyvaji ke spravedlnosti pro Floyda a prohlasuji ho za Martina Luthera Kinga. Prestante mi rikat ty kraviny o tom, jak byl napravenej. (sproste slovo) Neni to zadnej MalcomX. A branite jo jenom protoze byl taky cernej, tak jste prisli o rozum. Kazdemu kdo mluvi o systemovem rasismu by mela stacit jednoducha matematika. Ve skutecnosti ma beloch o 25% vetsi sanci, ze ho policie zastreli. Jen v roce 2018 13% cernochu v USA spachalo 40% vrazd a 50% nasilnych trestnych cinu. Je tak jednoduchy byt cernoch a prijmout narativ obeti. Cokoliv se stane nasi rase, tak jsme to prave my, kdo chce rabovat, vypalit sousedstvi. Levicaci a celebrity nas podporuji jen protoze si mysli, ze jsme hloupi. A co si myslite, je nahoda, ze mame pred volbami a ze mezi pripadem Castillo a Floyd jsou presne 4 ro

0 0
možnosti
Foto

Floyd nebyl "zabit při zákroku". Zemřel nějakou dobu po zákroku! Pravděpodobně na kombinaci nemocného srdce, drog a zákroku. Přitom přiměřenost zákroku, který byl při jeho kriminální činnosti, se vyšetřuje.

6 1
možnosti
OP

Rabující a demonstranti jsou dvě množiny s úzkým průnikem. Je nefér je směšovat. Poklekávání nevychází z nějaké bílé viny nebo hanby z privilegií, poklekávat začali právě černí hráči amerického fotbalu. Rasismus a double standard je pořád v USA každodenní realitou, stačí si představit, jaká by byla reakce na podobný protest s černými aktéry. https://www.theguardian.com/us-news/2020/apr/30/michigan-protests-coronavirus-lockdown-armed-capitol

0 0
možnosti
JB

Tak černoši už měli šancí dost a hodně dlouho. Dokonce měli i "svého" prezidenta, nositele Nobelovy Ceny za orální mír. Jsem proti rasismu v jakýchkoli podobách, i v té černé. Pokud ten policista něco porušil, ať to vyšetří a potrestají ho, ale to, co se děje teď je už neomluvitelné a pokud starostové měst nezvládnou řádění lůzy potlačit, ať nastoupí Národní garda, případně armáda. Většina lidí chce jen normálně žít, chodit do práce a užívat volný čas. Tihle rabující gauneři jim v tom nesmí bránit.

10 0
možnosti
JP

Pokud někdo věří, že se lze k demokracii a rasové rovnosti prorabovat, propálit nebo dokonce provraždit, dočká se zase jen té pověstné věty z Limonádového Joea: Jen pro bílé, cizinče! A nového, slušně motivovaného a po zuby ozbrojeného Ku-Klux-Klanu. Nebo spíš Kult-Koltu-Klanu. Zatím se nechávají bezbranní ukopávat před svými vyrabovanými obchody, ale všeho do času. I ti policisté, klečící solidárně na kolenou před demonstrujícími davy, se rychle zvednou, když jim zraní či postřílejí pár kolegů. Není od věci si připomenout, že Češi v reakci na pandemii začali šít roušky a Američani kupovat zbraně. Věděli už tehdy své? Znali své pappenheimské? Možná, že ti, co dnes protesty organizují nebo podporují, budou zítra terčem. To se těm, co vypouštějí džina z láhve, může lehce stát. A je jedno, jestli za ten nejbližší roh dohlédli nebo ne.

12 1
možnosti
JR

J72a73n 61R38á39ž

4. 6. 2020 18:52

Ti, kteří klečí, se nezvednou. Ti zasluhují jen opovržení a je pro ně lepší, když se nezvednou nikdy!

Hrdý sebevědomý člověk, a je jedno jaké je rasy nebo jakého je etnika, je-li muž nebo žena, nemusí své frustrace léčit rabováním nebo poklekáním před nikým a před ničím.

A teď jde o to, kolik těch sebevědomých na světe je. Doufám, že ještě dost.

14 0
možnosti
Foto

Na falešnou korektnost dojedeme.

6 1
možnosti
AN

A82l21e60š 43N40o75v78á48k

11. 6. 2020 13:17

a nejhorší na tom je, že si myslíme, že není falešná...

0 0
možnosti
MK

Je to všechno divné. Na FB proběhl pokus, kdy jeden uživatel napsal WHITE PRIDE. Během 24 hodin to bylo smazáno jako rasistický příspěvek.

O pár dnů později napsal BLACK PRIDE a požádal všechny své známe, aby to nahlásili jako rasistický příspěvek, ten příspěvěk je tam dodnes.

Máte pravdu, na všech životech záleží, ale bohužel, dnes to je tak, že civilizace, která zrušila otroctví, která dala světu demokracii, která postavila práva každého člověka bez rozdílu pleti na stejnou úroveň je osočována ze všeho zlého.

Víc se k tomu nemá smysl vyjadřovat.

Američané po zrušení otroctví dali americkým černochům šanci aby ukázali co v nich je, Ten stát se jmenuje Libérie a vznikl za pomoci amerických peněz, aby černoši mohli svobodně žít, aby ukázali, že dokáži to samé jako bílý člověk. Kde je dnes Libérie? Nebýt humanitární pomoci ze západních zemí, tak ......jsem slušně vychován

25 1
možnosti
Foto

Dnešek připomíná Starý Řím v období před zánikem.

3 0
možnosti
MP

Přesně tak. To co se stalo s Floydem popíše běžný korektní člověk tak, že "policista nepřiměřeným zákrokem zabil podezřelého". Pokud to někdo interpretuje tak, že "BÍLÝ policista zabil ČERNÉHO podezřelého", tak je sám rasista nejhrubšího zrna a měl by být obviněn z šíření rasismu. Pokud se tedy pohybujeme v rovině korektnosti. Pokud korektnost opustíme, potom je takový výrok v pořádku (v podstatě to tak opravdu bylo), ale potom by mělo být v pořádku zdůrazňovat etnikum při každé příležitosti dle libosti, včetně případů, kdy naopak černošský policista zabije bělocha (a takových případů bude bezpochyby také celá řada). Což si tedy ovšem nemyslím, že by reálně prošlo...

9 0
možnosti
KT

Proč by rozzuřené davy neměly rabovat?

Od toho jsou rozzuřenými davy.

Až budete v rozzuřeném davu, budete rabovat taky.

Zkuste si přelouskat Hrozny hněvu, zase toho se tolik od té doby nezměnilo.

3 11
možnosti
LH

Trčálku CO bereš za matroš????

8 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS