Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jestlipak ono zveličování smutné události nemá skrytý podtext:

Vztah Čechů k Vietnamcům je liberální až příkladný. Alespoň já neznám nikoho, komu vadí (na rozdíl od jiných skupin). A zde je to čertovo kopýtko. Někdo (nebudu konspirovat) potřebuje případ rozmazat jako rasistický doufaje, že se mu podaří vrazit klín mezi českou a vietnamskou komunitu. Nenapadá mne totiž jiný důvod v postupu, jehož jsem svědkem. Výsledkem rozdělování společnosti a rozdmýchávání nenávisti (i tam, kde doposud nebyla) má být na straně jedné rozhádaná společnost, na straně druhé lidé, kteří během sypání si popela na hlavu vstřícněji budou přijímat islamizaci naší země. Ale rád bych se pletl.

12 1
možnosti
Foto

Je to především obrovská lidská tragedie... A máte hořkosmutnou pravdu, Češi nejsou ani rasističtí, ani xenofobní. Naopak jsou velmi vstřícní těm opravdu potřebným a pomáhají z celého srdce. Jít proti vlastnímu národu a dehonestovat ho, tomu nerozumím, proč?

Naopak jsem četla vyjádření Jana Tuny na FB, které vkládám, vnáší trochu j iný pohled... "Je odporné a hyenistické, co se strhlo kolem obrovské a kruté tragédie, která se stala na jezeře Lhota. Dlouho jsem váhal a nechtěl jsem k tomu nic říkat, ale ta vlna nespravedlivé zloby bohužel nepolevuje, ale sílí. Byl jsem tam v tu dobu s mými dětmi, s jejich spolužáky a rodiči. Hned vedle toho místa. A VĚTŠINA TOHO, CO SE PÍŠE A NAD ČÍM SE VŠICHNI POHORŠUJÍ, NENÍ VŮBEC PRAVDA!

Už okolo třetí v rozhlase vyhlásili, že se hledají dva sedmiletí vietnamští chlapci, aby je lidé případně přivedli do kanceláře. Lidé se kolem sebe dívali. Hlášení pak ještě opakovali. Ještě předtím jsme potkali plavčíka, který se po nich šel podívat na vedlejší pláž. Následovalo hlášení ve vietnamštině. A pak už žádost v rozhlase nejprve od zaměstnankyně, aby všichni opustili vodu. Což naprostá většina lidí až na pár výjimek hned učinila. Celá Lhota, několik set lidí utichlo. Mrazivé ticho. To nebyli lidé, kterým by to bylo jedno třeba z rasových důvodů. Viděl jsem plakat ženy. Okolní les prohledával psovod. Poté to samé hlášení od policie. A opakované hlášení, aby se dostavila překladatelka. A pátrání ve vodě. Pak už... Nemá smysl pokračovat. Je to tragédie, kterou si nikdo z nás nedovede a nechce představit. Jsem v myšlenkách s rodiči chlapců.

Prosím ale všechny. Přestaňte s tím hnusným honem na čarodějnice. Věřím, že rozhořčení většiny z Vás není vedeno špatnými úmýsly. Ale vychází ze špatných informací.

Prosím, modleme se za oba chlapce a jejich blízké. Ale prosím, nekamenujme..."

27 0
možnosti
Foto

za socialismu s cikány nebyl žádný problém. Systém je neprotežoval a necikánům nevadili. Jen co se jich začali oprávněně na nějaké vady v jejich chování, začal se vztah většiny k Romům měnit.

3 0
možnosti
Foto

jen co se jich začali zastávat a většinu označovat za rasisty, když poukázala na nějaké vady v.....

2 0
možnosti

Správně, karma.

8 0
možnosti

Ono to má jen jeden význam. Dotyční si uvědomují, že nejde o rasismus, ale jde o pocit vyvolání viny a prevenci do budoucna. Prostě si připravují půdu. Uvědomují si, že Češi nemají problémy s Vietnamcemi a tak ten problém musí vytvořit. To tykání, které je vyčítáno. Ono nejde o neúctu, ale má to tak trochu historické kořeny.........Když příjdete, dodnes, do vietnamského obchodu a něco chcete a nemají, tak se vietnamský prodavač zeptá „ A neceš něco jiného?

Podobně tomu je i ve vietnamských bistrech. Nedávno jsme byli ve vietnamském bistru a dali si kachnu na ohnivém tácu, Vietnamec to donesl a řekl „Kahna je tady, daš si eště něco?

U nás jsme zatím v začátcích. To v Británii pokročili, hrají tam Annu Kareninu, kterou hraje černoška.

http://postcardsgods.blogspot.com/2015/03/anna-karenina-royal-exchange-manchester.html

18 0
možnosti

Když jim naprostá většina lidí tyká, tak je logické že budou tykat i oni nám. Oni jsou tu v menšině, oni se "musí" přizpůsobit. Prostě je plně nerespektujeme, k sobě si to nedovolíme.

Pokud jde o vztah k jejich komunitě, začal se měnit ( v dobrém ) až když začali opouštět tržnice a šli do kamenných obchodů. Před tím to zdaleka tak idylické nebylo a v době kdy prodávali ( v osmdesátých letech ) "tuzexové" kalhoty nebo digitálky už vůbec ne. Lidská paměť.

2 3
možnosti
Foto

Je to, zcela nepochybně 100% vina rodičů. Ti totiž měli plmou zodpovědnost a nikdo jiný. To ostatní je jen mediální šum.

9 0
možnosti
Foto

R^Zlatá slova.

Snad jen k tomu personálu bych byla shovívavější. Podle svědků vyhlásili že se děti pohřešují v češtině i vietnamštině a sama matka nevěděla kde se ztratili...Což je u dětí které neumí plavat a do vody šly s naprosto nevhodnou pomůckou neodpustitelné.

Už jsem to psala jinde - ty děti zemřely na neznalost a hloupost svých rodičů.

21 0
možnosti

Zajímavé také je, že většina těchto "flagelantů" opovrhuje Bleskem jako bulvárem šířícím fake news. A najednou se toto médium hodí a informace v něm podané typu jedna paní povídala jsou brány jako objektivní podání proběhlých událostí. Nedá mi to nevzpomenout si na nedávnou smrt chlapce pod koly vláčku v Šiklandu. Tam taky na základě jednoho "svědectví" už se šikovaly internetové davy.

22 0
možnosti

Také znám někoho takového. Zvrací na Parlamentními listy, ale z naprosto nedůvěryhodného bulváru má oči navrch hlavy. ;-D

10 0
možnosti

Na tomhle "příběhu" je názorně vidět, jak lidé dělají soudy, aniž by věděli, co se vlastně stalo. Je to jak u blbých. Co se tam doopravdy stalo, se dozvíme asi až u soudu, pokud nějaký bude.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS