Diskuse

Skautský "boj za lepší svět": vedení Junáka přitakalo levicovému extremismu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Skautský slib jsem skládal těsně před zákazem skautingu v 1970. Dnes bych do této organizace dítě nedal. Skaut neřešil politiku, ale návrat k přírodě, bobříky, modrý život, pomáhat slabším... Dnes je to neomarxistická úderná buňka přebíjející Pionýra. Jak taky jinak, když dnešní vedoucí mají socialistickou výchovu.

3 0
možnosti

I41v19o 24B32o59u38š74e

10. 8. 2017 0:30

A já myslel, že už se na ten obludný čin zapomnělo. A ono ne.;-D

1 0
možnosti

Vedení Junáka si to šetřilo na lepší časy :-) Teď chudáka holku prodávají jako mezinárodní hrdinku.

1 0
možnosti

Máte bohužel pravdu.Bohužel píšu proto,že vedoucí by opravdu mladým měli vysvětlit,že podpora kliniky je naprosto mimo a devalvuje celé hnutí.

Jedna věc je odvážně se postavit neonacistovi a riskovat napadení na ulici,druhá věc je podpora organizace,která veřejně ignoruje rozhodnutí soudu a je v hledáčku BIS pro možné napojení na extrémisty,kteří byli obviněni ze žhářských útoků,nebo útoku na vlak.

Pak si další bratři a sestry začnou klepat na čelo,jakým že směrem se hnutí Junák chce vydat.Ten správný směr je vyobrazen v lilii.Ani doprava,ani doleva,ale středem. Kdo nechápe,nemůže pochopit hnutí Junák.

7 0
možnosti
Foto

Rozdíl je mezi agilními členy (v tomto případě pomýlenou členkou) a základními myšlenkami skautingu.

Zjednodušeně řečeno - pravým skautům je žinantní nějak důrazně se ohradit proti čemukoli. Neohradili se tak ani proti socialismu. Pouze pár jedinců.

Žijí si svůj slušný život podle slušných zásad a nebojují....

Pokud bojuje nějaká 16 letá Lucie, která ještě pár měsíců před tím bojovala proti Židům - je to její osobní věc. Takoví skauti jsou. Znám je. Mám mezi nimi spostu kamarádů (i když spíše v YMCA).

0 0
možnosti

Hanko, upřímně věřím, že skauti jsou dobří lidé. Vedení Junáka se touto aktivní podporou ale dostalo samo na špatnou cestu, mohli a měli se distancovat a říct jasně, že extremismus do skautů nepatří, ne ho zaštítit. Jsem přesvědčená, že velká část skautské obce tyto postoje nesdílí, někteří se už vůči politice vedení ohradili.

4 0
možnosti

Převzetí skauta extremisty zdravého rozumu ;-D nezbytně nutné. Podivní extrémní současní velitelé skauta řídily nedospělou loutku k multikulturnímu extrémismu a proti velmi málo škodlivému neonacistickému neextrémismu? Pryč s nimi, se všemi!

0 0
možnosti

řídili, fuj, taková hrubice, pardon

1 0
možnosti

Máte nějakou osobní zkušenost se Skautem?

Já mám ve Skautu dvě vnoučata a dokážu snad posoudit, jestli jsou tam ovlivňováni nějakou ideologií. Nic takového jsem nezaznamenal.

0 3
možnosti

To je dobře. Velká část skautských vedoucích tyhle nápady vedení nesdílí ani nevítá. Ale rodiče by se měli zajímat, kdo jejich oddíl vede. Jinak může skončit jako anarchobuňka demonstrující za Kliniku, jako 31. oddíl z Brna, kde tuším skautovala Lála. Více ve článku http://evasvobodova2.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=602734 Bude z Junáka extremistická přípravka?

5 0
možnosti

Skautský slib a jeho vývoj ....

1916 - 1. budou milovat vlast, 2. budou konat své povinnosti studentské, 3. v každém případě budou hledět přispěti bližnímu.

1920 - Slibuji na svou čest, jak dovedu nejlépe:

1. milovati vlast svou republiku Československou asloužiti jí věrně v každé době,

2. plniti povinnosti vlastní a zachovávat zákonyskautské,

3. duší a tělem býti hotov(a) pomáhati bližním.

Nyní - Slibuji na svoji čest jak dovedu nejlépe:

1. sloužit nejvyšší Pravdě a Lásce věrně v každé době,

2. plnit povinnosti vlastní a zachovávat skautské zákony,

3. duší i tělem být připraven pomáhat vlasti a bližním.

3 0
možnosti

Sloužit nejvyšší pravdě...trochu mě jímá hrůza, když si vzpomenu, že v Marx-Leninismu své doby bylo uvedeno na první stránce, že:

komunistická ideologie stojí pevně na třídní nenávisti a jediné vědecké pravdě na světě.

4 0
možnosti

Vševypovídající je taky to, že ihned poté, co se takové dítě stane mediálně "slavné" a lze ho použít v dalším ideologickém boji, nastoupí "čističi" z vlastních řad a nechají smáznout u daného objektu veškeré extremistické škraloupy v jeho virtuálním curriculum vitae (fb, twitter apod.).

Tak například ona dívenka, která se tak dojemně rozplakala při projevu Merkelové, až ji frau tetička musela láskyplně obejmout, měla údajně vyvěšeno něco o nenávisti k židům a jejich úplné likvidaci. Po té, co vstoupila do záři reflektorů, se to mazalo tak urputně, že z jejích virtuálních stránek zůstaly trčet jen mikrovlákna a odřené čipy.

1 0
možnosti

Akorát to asi nebylo na obranu dívenky, ale Mutti Merkel. Těžko by dostala nobelovku za objímání neonacistů. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Zneužití skautingu k politické propagandě jako hrom. Jak dívenka, tak i příslušní funkcionáři by se měli stydět. Podařilo se jí to, co se nepodařilo bolševikovi - pošpinit toto hnutí.

18 0
možnosti

Skauti by se měli angažovat v přírodě a ne politice. Pionýr byl zrušen, aby byl nahrazen apolitickým skautem, jenže aktivisté zpolitizují i nebohé děcka. Rv

Co máme čekat dál, skauty házející vajíčka na Zemana?

12 0
možnosti

No, v každém případě skauty, "vychovávající i vaše děti" k celoevropskému obrazu pokroku v idejích multikulturalismu!

1 0
možnosti