Diskuse

Umění! Vole!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

myslím, že adekvátní by bylo zatleskat a vyhodit

2 0
možnosti

P83e88t80r 36S27k29á66c93e72l

30. 5. 2017 23:14

VDillí je tabulka s lidskými slabostmi, proti nimž bojoval MóhamdásKaramčad Gandhí:

"1.Politika bez zásad. 2.Bohatství bezpráce. 3.Požitky bez kontroly svědomí. 4.Obchod bez morálky.5.Věda bez humánnosti. 6.Vědění bez charakteru. 7.Služba Bohubez obětí."

Společným jmenovatelem všech těchtonectností je využívat výhod dané situace bez odpovědnosti,která z ní plyne.

Upozorňuji na bod 6/, podle toho to s naší inteligencí nyní vypadá...

0 0
možnosti

Tohle mě opravdu pobavilo. Asi raději nebudu hodnotit přínos, i ten umělecký, pomalovaných bund a šejdrem seřezaných trámů, vykoledoval bych si tu zřejmě pohrdání za moji neschopnost vnímat umění. K tomu se přiznám rovnou, fakt tomu modernímu nějak nerozumím. Ale co mě na tom zaujalo nejvíc, je totální amaterismus při vypracování písemné části diplomové práce. Asi by mě nevadilo, že shodil všechno, dal najevo pohrdání uměním, školou, a vše zastínila hrůza z živení se normální prací, jako třeba je brigáda v bistru, ale jak to popsal. No sorry jako :-). Svůj nihilismus, pocit marnosti a jiné frustrace mohl vyjádřit i lépe, než jazykem žáka základní školy (hlavně mi nikdo neříkejte, že to bylo taky schválně). Že mu to hodnotící žerou po faktické stránce, mě nepřekvapuje (nikomu se nechce vykřiknout, že král je nahý, tak v tom raději hledají vyšší významy, aby si svůj vysokoškolský plat zasloužili), ale že takovým odfláknutým textovým projevem dal najevo, že je má opravdu všechny na háku, a na to celé opravdu kašle, a oni to hodnotí za jedna a na ocenění, to je na pováženou. Možná by jim to nejlépe slušelo na brigádě v bistru všem, panu umělci, vedoucímu diplomky i oponentovi (tam by si mohli hrát na svém písečku hry na umění a stát by to nemusel platit).

6 0
možnosti

Každý má právo na svůj názor. Jen si myslím, že se to mohlo obejít bez konkrétních osob.

0 0
možnosti
Foto

Bohužel jste vůbec nepochopila, o co v celé záležitosti jde. Smutné je to, že jste o tom napsala blog, aniž byste si ověřila, že to není tak, jak by to mohlo na první pohled vypadat, tedy že se nestalo, že by někdo neudělal nic, a tím udělal závěrečnou práci.

Skutečnou situaci si lze ověřit, ale vy jste "senzační zprávou" nadchla své čtenáře, a o to asi jde. Nevím, jestli si uvědomujete, že jste poškodila jméno školy i onoho studenta, žádám vás proto, abyste si ověřila relevantní informace a na jejich základě článek smazala a na jeho místo uveřejnila omluvu a informace správné. Zvažoval jsem, jestli nemám požádat o zásah administrátorů, ale předpokládám, že soudný člověk dovede sám uznat chybu a zjednat její nápravu. Děkuji.

4 3
možnosti
Foto

Milý Jiří...R^R^R^ jen věřte,že k uznání chyby je zapotřebí širšího rozhledu - na to tisíce zkopírování čehosi odkudsi s tradičně uslintanou vizí karmy jak ,,tu,, bývá zvykem... fakt nestačí....a také jisté chytrosti je zapotřebí... dole a zcela dole vysvětluji.

1 1
možnosti
Foto

Myslím, že jste dílo nepochopila v celé jeho komplexitě. Kromě tří fošen zde mělo jít ještě i o akt malování na šusťákové bundy. Hodnotící pochválili stylistickou stránku studentovy práce, writerskou zkušenost, míru exprese a způsob stylizace a zařadili dílo do kontextu současného mikrotrendu Platwawe. Ostatně byla jste vůbec někdy na výstavě moderního umění? Když byste si jednou na nějakou soudobou zašla, zjistila byste, že více než 2/3 uměleckých děl, jsou podobné, jako výstup žáka. Zajděte si v Brně na výstavu Mariána Pally v Moravské galerii. Ten strávil 24 hodin dne pomalým malováním hnědé čáry, kdy si nechal vyměňovat nočník, neustále se soustředil, bojoval se spánkem a uvědomil si smyl svého já a bytí. Pozval své přátele a posléze o tom napsal knihu. Podobně nad současným uměním, jako by, vzdychá snad už jen Roger Scruton.

2 0
možnosti

S tou diplomkou ani s posudkama nemám problém. Úsměvné mi přijde to pobouření :-)

1 1
možnosti
Foto

svět v laku na růžovo... je jaksi zásadní bod pojmu umění ... že právě na toto zachycování umění zvysoka a zásadně kálí ... bohužel ... Tragédií je, že přesně to růžové se celá staletí od něj tupě očekává, a pokud nesplní... putuje do pytle Neumění... galérie spisovatelů a malířů by o pohoršených ,,mravných,, ksichtech mohla vyprávět.

0 0
možnosti
Foto

Jako recese dobrý, jenom si nejsem jistej, jestli by závěrečná práce na vysoké škole neměla mít trochu vyšší ambice... Ale možná to maj umělecký školy nastavený trochu jinak.

Myslím, že na stavárně by se studentem vyrazili dveře, kdyby jim v závěrečné práci o mostních konstrukcích barvitě popsal, jak doma smaží z vajec omeletu a pak ji - jako za časů Karla IV - přidává do malty...

Přečetl jsem si i kousek té asi 14ti stránkové práce a přijde mi, že lepší žák základní školy by to zvládl taky :-/

17 0
možnosti

R53a21d75e61k 84J24a26r66o35š

26. 5. 2017 18:26

U podobných týpků jde většinou nikoliv o originální myšlenku, ale o pouhé pozérství. Už se vidí do budoucna jako nový Jean-Michel Basquiat či alespoň David Černý...

Ovšem mají smůlu, podobných "umělců" už je je hodně a kupa uměleckých škol chrlí každoročně další a další absolventy.

14 0
možnosti
Foto

Já pamatuju i doby kdy "umění" bylo odvozeno od slova "umět"... :-)

14 0
možnosti
Foto

Já bych si s tím nelámal hlavu, chlapec ukončí studium a bude se muset uživit. A uvidíme, co na to ten hnusný, demotivující, frustrující okolní svět, který demotivujícím donucením přiměl nešťastníka ke studiu " posraného umění ".

8 0
možnosti