Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Brilantní, díky paní autorko..

Nádherný komentář odjinud, který sem okopčím, protože je naprosto skvělý a výstižný -

Ta básnička je určena dětem.

Je možné, že děti, na které se maminka vykašlala a žijí jen s tatínkem nebo v děcáku, z ní mají trauma. Ba je to přímo jisté.

Ale všechny ostatní malé děti mají z té básničky radost, protože je jim srozumitelná a svou maminku mají rády. A malé holčičky mají radost, že také jednou budou maminkami a budou mít dětičky, a malí chlapečkové mají radost, že jejich maminka je prostě maminka jako v té básničce a možná si sem tam nějaký malý chlapeček uvědomí, že ty jeho protivné spolužačky holky-fůj jsou budoucí maminky a začne je vidět jinak a chovat se k nim také jinak. Jako k budoucím maminkám.

Ta básnička NENÍ určena pro dospělé. Ať už feministky či normální ženy - není prostě pro ně určena. JE určena malým dětem.

1 0
možnosti
JR

J65a48r44a 59R75a22n12k

11. 2. 2017 0:32

Omlouvam se, myslela jsem, ze jste zena, asi jsem zde omylem:-/

0 3
možnosti
VM

V73i41o54l49a 77M83o12d22r31á

26. 1. 2017 10:55

Další člověk, který zjevně vůbec nepochopil, proč se ne všem ta básnička pozdává. Vůbec nejde o devalvaci mateřství. Jen to srovnání - holky jsou na světě proto, aby byly maminkami, kluci proto, aby zažívali dobrodružství a posouvali svět dopředu - zkrátka na některé působí poněkud zjednodušeně.

Stejně tak nejde o nějaké zakazování básniček. Jen je otázka, zda do čítanky pro malé děti vybrat ze všeho toho množství básniček o maminkách a holkách a klucích právě tyto dvě. Možná ano, možná ne - vést o tom diskusi není žádný diktát.

Konečně, opravdu nevím, kdo jdou ti genderoví džihádisté. Pokud někdo plane svatým nadšením a rozdává údery napravo nalevo, jsou to spíše džihádisté antigenderoví. To je nakonec vidět také v článku a v diskusi tady.

4 7
možnosti
TH

Diky pani Modra. R^R^

Opravdu to spousta lidi nepochopila. Ze to nechapou i zeny, je mi zahadou.

Spravne pisete, ze nejde vubec o devalvaci materstvi. nebo dokonce o snahu , aby byli muzi tehotni, jak se snazi autorka logu zmanipulovat poblikum.

0 3
možnosti
Foto

R^největší problém současné společnosti je že mateřství jako takové nedokáže ostatečně ocenit

2 0
možnosti
TH

A basnicka to rovnez neudela...

0 3
možnosti
MB

Hlavní problém té diskuze o básničkách k čemu jsou holky na světě a páni kluci vidím v tom, že si většina lidí ve společnosti nejspíš myslí, že být dobrou matkou je něco podřadného oproti tomu být špičkovým kosmonautem, kovbojem, chytat hvězdy do dlaně nebo zajišťovat, aby se svět točil vpřed.

Jenže matky - ženy, které rodí a kojí a vychovávají děti a otcové, muži kteří vychovávají děti jsou naprosto zásadní pro přežití společnosti jako celku. Jsou spolu s těmi dětmi to nejdůležitější, co ve společnosti je.

Společnost funguje proto, že jednotlivci ve společnosti do určité míry omezí své individuální zájmy, práva a cíle ve prospěch těch společných. Pokud ne, není společnost. Jen banda jednotlivců, která jako společnost fungovat nebude a jako společnost nepřežije.

Společnost, která na jednu stranu umožňuje každému, aby byl čím chce být a na druhou stranu nedokáže dostatečně ocenit a vyzdvihnout rodičovství, zahyne na neschopnost se reprodukovat a udržovat své hodnoty v čase mezi generacemi.

Takže děkuji všem dobrým matkám a otcům za jejich přínos společnosti. Bez nich bychom zde nebyli. Být dobrou matkou, či otcem, to je to nejvyšší a nejdůležitější, co lidé pro společnost obvykle udělají.

9 1
možnosti
TH

Zeny vydelavaly a pracovaly od pocatku lidkse existence.

Deti mohoiu vychovavat i muzi. Neboli meli by, neboli MUSI.

0 3
možnosti
JZ

Nevím jestli si uvědomujete, že gender a feminismus (ve Vašem slovníku asi džihádismus nebo jak tomu nadáváte) zde není proto, aby někomu něco zakazoval či nařizoval, bral dětství, mateřství či "ženskost" (ať už se pod tímto slovem skrývá cokoli), ale proto, aby naopak ženy a potažmo všechny ldii právě před omezováním jejich svobod, tužeb, potřeb a osobností chránil před ideologií předem definovaných forem a rolí, kterou se snaží prosazovat různí samozvaní vykládačí přírody, kteří tvrdí, že porozuměli pravým tajům a podstatám přírody, porozuměli všem jejím úmyslům a cití se povoláni ji obhajovat a usměrńovat tak, aby bylo vše v přírodě naprosto v pořádku - samozřejmě podle jejich soukromých představ. Gender chrání ženy před těmi, kteří by jim rádi vnucovali své vlastní životní představy a hodnoty v odvolání na posvátnost přírody, které oni moc dobře porozuměli a rádi by manipulovali i s ostatními v zájmu "nejvyšších dober" a "odvěkých řádů" (samozřejmě ničím nepodložených). Gender neříká ženám co musejí dělat, jenom je upozorňuje před tlakem těch, kteří jim říkají, co dělat nevyhnutelňe musejí.

Proto gender chce, aby ženy skutečně byly ženami, to jest samy sebou, tím, čím se skuteně hluboce cítí být, čemu rozumějí jako smyslu své existence, co může být u každého ojedinělé a nezaměnitelné, nikoli formálně nutně pro všechny stejné a předem dané bez ohledu na jednotlivce. gender v žádném případě nezakazuje ženám být matkami, ale především jim to nepřikazuje, ctí jejich individualitu. Totéž samozřejmě předpokádá u mužů a vůbec všech lidí na světě.

10 11
možnosti
ŠB
MP

Souhlas. Děvčátko to v sobě většinou mají. Dceru jsem neměla, tak ten vývoj mohu pozorovat na vnučkách. Jejich role jim nebyla nikdy vnucována, přesto k tomu "ženskému" nějak tíhnou. Ta nejmladší jedenapůlletá je zvlášť "jasná". Každou novou zvířecí nebo panenkovou hračku hned pochová, pohladí po hlavičce a pokouší se ji "krmit".

7 0
možnosti
JS

ano většinou.. ale ne vždy.

4 1
možnosti
Foto

DÍKY. Ovšem přítomnost těch neznabohů a dle mého psychicky nevyrovnaných lidí na ministerstvech, to značí skutečně temné zítřky. Bohužel, pro nás, maminky a tatínky...

12 1
možnosti
JZ

zatímco vy jste boží znalci a psychicky vyrovnaní lidé. Stejně jako všichni, kdo sdílí Váš názor, což?

9 12
možnosti
IV

Dokud budou lidé jako vy, tak bude svět ještě v pořádku....a maminku nevolají jen malé děti, k mamince se obracíme po celý svůj život...

10 2
možnosti
TH

Jste maminka? A co delate jeste mimo to?

0 2
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik