Skautský "boj za lepší svět": vedení Junáka přitakalo levicovému extremismu

Selhání: jen pár měsíců od skandálu s anarchoskautkou se vedení Junáka veřejně a mezinárodně postavilo za levicový extremismus. 

Skautská organizace nám možná v levicové angažovanosti zaplní prázdné místo po PO SSM... Šestnáctiletou aktivistku, jejímž přínosem byla podpora levicového extremismu a účinkování v mediální reality show "Dobro proti zlu - hodná skautka proti zlému extremistovi", nyní skautská organizace mezinárodně adoruje jako "aktivistku pro lepší svět". Hlásí se tedy Junák i k levicovemu extremismu?

 

"Mateřská World Organization of the Scout Movement pozvala jako hlavního řečníka k tématu aktivního občanství na právě probíhajícím Světovém skautském fóru Lucii Myslíkovou, skautským jménem Bobo, 16letou brněnskou skautku a aktivistku za lepší svět" uvádí hrdě FB stránka českého Junáka https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154571142287447&id=39950637446&pnref=story

 

Soužití LEX A PEX

Připomeňme si: skautka, podporovatelka Kliniky a fanynka radikálních anarchistických organizací, vyrazila před pár měsíci "blokovat" demonstraci Dělnické strany a byla díky skautskému kroji zvěčněna na roztomilé kýčovité fotografii. Potud nikterak mimo zavedené způsoby soužití PEX a LEX. Co však přišlo později, společně s fotografií, která doslova obletěla svět, se už normálu silně vymyká:

Ignorace či relativizace jejích extrémních politických názorů (které zazněly i například v DVTV) a absurdní přihlášení se celé organizace k člověku, který má blízko k ideologii, která ještě před pár desítkami let Skauty pronásledovala. 

 

LEX zneužívá skautsky kroj ke své legitimizaci. Svět chce kladné hrdiny z barvotiskových obrázků, symboly Dobra, Pravdy a Lásky. A tak bude klidně uctívat extremisty se "správnou" stylizací. Hodné hochy a děvčata s bílýma podkolenkama, kteří jsou proti těm zlým, zpátečnickým škůdcům světa.

 

Co na tom, jaké jsou jejich názory. Co na tom, že jejich větší parťáci občas někoho umlčí, občas někoho zkopou... Není to v historii ani poprvé, ani naposledy. 

 

„Ultrapravice“, „ultralevice“ – obojí je socialistický agresivní extremismus, který se tváří, že bojuje za záchranu světa proti podlidem, kteří nemají žádná lidská práva. Obojí má stejné místo – ve zprávách BIS a Ministerstva vnitra, ne ve Skautu.

 

LEX jako nová politika Junáka?

Vedení Junáka se na můj přímý dotaz k těmto postojům a aktivitám nepřihlásilo, ale ani se od nich jasně nedistancovalo. Nyní je jasné proč.

Problém je totiž jinde než v jedné holce. Je v tom, že není nikdo ve vedení, kdo by řekl, že tohle do skautu nepatří. V tom, že vedení Junáka ve svatém nadšení pro pozitivní symbol ignoruje realitu a přitakává extremismu. To je průšvih. To je obrovské selhání této organizace. 

 

Podpora, kterou získává tento počin na FB stránce Junáka od levicových extremistů a známých progresivistických aktivistů jen potvrzuje toto konstatování. Totéž naznačují i další kontroverzní aktivity vedeni Junáka a Skautského Institutu, zaměřené na šíření ideologie multikultia ideologické indoktrinace dětí ve skautských oddílech. Jde o směřování Junáka, o to, jestli ho ovladne ta samá ideologická skupina. Pořád stejná agresivní parta novodobých bolševiků a mladých politruků. Necháte je?

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Více ve článcích: evasvobodova2.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=602734 Bude z Junáka extremistická přípravka?

http://evasvobodova2.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=602145 Skauti - extremisté

Autor: Eva Svobodová | středa 9.8.2017 14:18 | karma článku: 40,41 | přečteno: 3235x
  • Další články autora

Eva Svobodová

Pravidla lži

17.2.2023 v 12:20 | Karma: 29,24

Eva Svobodová

Žijeme v éře vzpoury hlupců

18.12.2021 v 12:52 | Karma: 47,24

Eva Svobodová

Prázdná místa

28.9.2019 v 11:06 | Karma: 36,02

Eva Svobodová

Hlasují jinak? Zabijte je!

22.5.2019 v 13:34 | Karma: 44,36
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik