Manipulace: proč se vede mediální kampaň ke "kauze burkini"?

21. 07. 2017 13:50:14
Intenzivní mediální masáž kolem malicherné záležitosti pokračuje už druhý týden. Opravdu to někoho ještě zajímá, nebo je to testovací průzkum, kam až se společnost nechá převýchovně dotlačit?

Manipulativní média přikládají pod kotel nenávisti co to dá.Nyní běží pokus o veřejný lynč místostarosty Litoměřic, který si dovolil v bazénu zakázat jak bermudy mužům, tak hábity ženským. To by bylo, aby se řešila u bazénu rovným metrem hygiena místo politiky!

V takovém boji za dobrou věc privilegovaných skupin není hloupé vytáhnout pitomý "argument", že litoměřický místostarosta nikdy ženu v burkinách nepotkal - a tak nemá rozhodně právo burkiny zakázat, rasista jeden! A "využití webu města" - to zní skoro jako "zneužití", to se bude líbit, soudruzi!

A do sporu se samozřejmě zapojují naši mladí bojovníci za sociální spravedlnost, rozmazlení fracci, kteří nabyli pocitu, že vyžadovat u bazénu nějakou hygienu je fašismus. Asi stejně, jako když jim doma nakázali vynést odpadky. A to počkejte až jim dojde, že do bazénu se odjakživa nesmí chodit ani ve svetru, v bundě nebo v botách. Hrůza, taková diskriminace! To je třeba změnit!

Qui bonum?

Je to pořád stejný scénář, stejná taktika "průzkumu bojem". Na marginálních kauzách si aktivisté nové totality testují, kam až mohou zajít, co ještě si společnost nechá líbit. Tady se posouvají hranice Overtonova okna od "nepřijatelného" k "už se s tím nedá nic dělat".

Stejným případem byla šátková kauza pražské zdrávky. První pokusy o protlačení hidžábu do škol neuspěly... ale někde ředitelé radši povolí a zaštiťují se tolerancí, než by se nechali vláčet po soudech. Autocenzura už je jako za normalizace, hlídáte se, abyste neřekli něco, zač by vás mohl nějaký aktivista šikanovat. A za dva roky to někdo zkusí zas. To už bude po Čechách dvakrát tolik stánků s kebaby a víc muslimek se šátky na ulicích a víc mladých lidí převychovaných ideologickou masírkou ve školách a v médiích.

Seděl jsem u počítače po návratu z reportáže o burkini v čestlickém akvaparku, a najednou jsem se přistihl při myšlence, kterou bych si rozhodně nedovolil napsat na papír. Zdá se, že jsme čtvrt století po revoluci prohráli v kartách svobodu slova. ... nezbývá než konstatovat, že jsme se s politickou korektností dopracovali ke stejné autocenzuře, jaká existovala za totality. J. Doležal, Reflex

Kampaň

Během týdne jsme tak byli najednou doslova bombardováni těžko uvěřitelnými nesmysly. Absurdní "vědecká studie" tvrdící, že Češi jsou rasisti, nevím kolik "terénních výzkumů" kdy se slečna reportérka v hábitu producíruje u vody a píše o tom nářek jak hrozné bylo že na ni všichni koukali, články o tom jak u nás muslimové trpí, islámská fundamentalistka si stežuje v DVTV, že se bojí na ulici... Vy, co pamatujete normalizační kampaně proti třídnímu nepříteli a samozvancům a zaprodancům, máte jistě pocit návratu do minulosti.

A ano, jsou tam pořád ta stejná jména novinářů, kteří jsou známí svým jednostranným pohledem a manipulativním nakládáním s realitou. Kdy jsme naposledy četli tak agresivní agitaci vůči místním lidem, kteří si dovolili něco kritizovat?

Hloupost, urvaná ze řetězu.

Všechny tyhle kauzy mají společného jmenovatele - bojovníky za "sociální spravedlnost", anglicky SJW, česky "dobrosery". Případy podléhání tlaku těchto rasistických agresivních ignorantů, přesvědčených že konají Dobro, jsou mementem pro každou společnost, která nestojí o záhubu nebo občanskou válku.

Američtí profesoři "feministické geografie" vyzývají vědce, aby necitovali práce bílých kolegů, protože tím přispívají k „reprodukci bílé heteromaskulinity.“ Prestižní britská univerzita z vestibulu svého psychiatrického institutu odstraní portréty významných vědců, protože "portréty bílých mužů středního věku jsou příliš zastrašující pro etnické menšiny". Londýnské metro ruší urážlivé oslovení "Dámy a pánové" a zavádí oslovení které je "plně inkluzivní a odráží rozmanitost Londýna.“

Co pomáhá? Neustoupit ani o píď!

Připravte se na další příval iracionality, citového vydírání, trapné propagandy a ukrajování občanských svobod. Profláknutá klišé už nezabírají, lidé se bouří, politici opouštějí tvrdou linii. Starý systém se drolí a tvrdé jádro kope z posledního. Tlak na politiky i veřejnost bude obrovský. Seberte síly podpořit všechny rozumné lidi, kteří hájí státní nezávislost, právní stát a dokážou dobře rozpoznat totalitu, i kdybyste s nimi nesouhlasili úplně ve všem.

Pokud tyhle agresivní rasistické ignoranty necháme konat, připraví nám tady diktaturu, která se nebude nijak lišit od té islámské. Jak střet s těmito majiteli jediné pravdy komentuje liberální muslim Hatem Berrezouga ve svém blogu:

"Úspěšně jste složil pravdoláskařskou zkoušku a jste adeptem žít v trvalém a věčném míru v jakémkoliv islámském státě pod šária law, kde všechny všechno uráží, kde se všechno cenzuruje, a kde nikdo nemá smysl pro humor."

„Je to jednoduché. Když má chlap plavky ke kolenům, také ho do bazénu nechceme pustit z hygienických důvodů. Totéž má platit pro ženy, ty by tam také v žádných hábitech chodit neměly. Standard jsou plavky. Vidím to jako normální součást kolektivní hygieny.“ primátorka Ústí nad Labem Věra Nechybová (ANO 2011).

No a tím by se plavková kauza mohla vrátit od nátlaku a politiky zpět k základní hygieně.

Autor: Eva Svobodová | pátek 21.7.2017 13:50 | karma článku: 44.27 | přečteno: 3730x

Další články blogera

Eva Svobodová

Pravidla lži

"Zaujímáme postoje, místo abychom stáli..." jak roste iracionalita a agrese mezi lidmi, tak už zase nejsou důležitá fakta, ale postoje - člověk je nucen si vybrat stranu. A s ní sdílet i nálepky a postoje. A... nenávist.

17.2.2023 v 12:20 | Karma článku: 29.24 | Přečteno: 651 | Diskuse

Eva Svobodová

Opotřebovávací válka - kdo selže jako první?

"Nemáme tu žádné nové zbraně, nové síly, nic. Oni dostávají peníze a od nás se očekává, že budeme jen pochodovat vpřed a umírat." Teď teprve se začíná lámat chleba. A jak je na tom EU a česká vláda?

30.5.2022 v 19:46 | Karma článku: 26.86 | Přečteno: 707 | Diskuse

Eva Svobodová

Žijeme v éře vzpoury hlupců

Sbohem, západní racionalito, éro vědy, techniky a pokroků v medicíně... Přichází doba, ve které fakta nehrají roli a příčina a následek spolu nesouvisejí.

18.12.2021 v 12:52 | Karma článku: 47.24 | Přečteno: 11180 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 49 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 20.99 | Přečteno: 468 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.04 | Přečteno: 222 | Diskuse

Jiří Turner

Tomáš Klus, Tomáš Halík a jiní „pomatenci“

Co intelektuál, to antisemita a nepřítel Izraele a FF UK jako líheň „hamásníků“. A pak tu máme ty naše angažované umělce, jako je Klus. Emoce, které vyvolává palestinsko-izraelský konflikt, už asi mnohým trochu zatemňují mozek.

18.3.2024 v 11:05 | Karma článku: 29.06 | Přečteno: 4651 | Diskuse

Petr Šindelář

Jurečka bez změn v zákonech a ústavě touží zvýšit zaměstnanost!

Na pomoc si vzal počítače a na výběr vzdělávacích kurzů zavedl e-shop. Nárok na dávky chce ztížit a zájem o práci na venkově naopak zvýšit. Premiér ale tvrdí, že 2 miliardy korun ve prospěch venkova nevydá a státní rozpočet...

18.3.2024 v 9:52 | Karma článku: 11.85 | Přečteno: 221 | Diskuse
Počet článků 85 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 6187

Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...