Vede Rada vlády pro rovnost žen a mužů kampaň proti pivovaru?

Internet se směje angažované ofenzívě proti "sexistickému" pivovaru. Ale ona to není až taková legrace, přátelé. Mezi signatáři je víc než polovina Sekretariátu Rady vlády pro rovné příležitosti.

Pivovar se proslavil už roku 2015 sérií reklam v retro stylu - s kreslenými postavičkami pin-up děvčat. Od té doby je předmětem útoků militantních feministek a feministů. Reklamu na "černou" dvanáctku obvinili dokonce z rasismu.

Majitel si z přestřelených reakcí aktivistů dělá legraci, letos vydal "feministickou edici", kde mají pin-up děvčata "genderově vyváženě" dokreslený obličej samotného pana majitele. To bojovníky za svatý grál genderu, kteří neoplývají smyslem pro humor ani tolerancí, vyprovokovalo k nové ofenzívě.

A zdá se, že se nejedná o aktivitu pár zakyslých lesan z Horní-Dolní, ale o aktivitu, podporovanou z Odboru rovnosti žen a mužů Úřadu vlády ČR. 

Kampaň za reklamu bez "sexismu" rozjel spolek Stínová rada pro reklamu otevřeným dopisem a výzvou:"Bojujte společně s námi za veřejný prostor bez sexistické a rasistické reklamy a přidejte svůj podpis pod otevřený dopis majiteli pivovaru  Bernard. Billboardová kampaň pivovaru  Bernard je prezentována jako reklama "s nadhledem". Reklama, která využívá ponížení žen formou sexismu a rasismu, do veřejného prostoru nepatří!"

 

Kdo jsou lidé, kteří se v tomhle angažují? Je to zajímavé čtení. Nepřekvapí účast věčných bojovníků proti sexismu, spolku Nesehnutí. Více překvapí, že v seznamu jsou hned čtyři ze sedmi zaměstnanců sekretariátu Rady vlády pro rovnost žen a mužů: Lucia Zachariášová, Lenka Grünbergová, Michal Pavlíček, Lucie Hradecká. Je vedení kampaně proti konkrétní firmě slučitelné s pozicí zaměstnance Úřadu Vlády?

 

 

Klára Chládková, "předsedkyně Stínové rady pro reklamu" je absolventkou (2017) Fakulty sociálních studií MU Brno v oblasti Veřejná politika a lidské zdroje. Pracuje jako personalistka v IBM.

 

 

Pavla Jenková, "tajemnice Stínové rady pro reklamu" je absolventkou Genderových studií na UK. V roce 2015 zakončila diplomovou prací Ženy migrantky jako aktivní občanky. Pracuje jako metodická ředitelka integračních kurzů "Vítejte v České Republice" Integračního centra Praha a Nadace Via.

 

 

Michal Pavlíček je absolventem sociologie na Západočeské univerzitě v Plzni. V současnosti dokončuje studium oboru Genderová studia na Univerzitě Karlově a pracuje v Odbor rovnosti žen a mužů Úřadu vlády ČR, kde se zaměřuje na problematiku domácího a genderově podmíněného násilí. Mimo to se zajímá o antirasistické aktivity, podporu LGBTIQ osob a práva zvířat a alternativní kulturu.

 

 

Lenka Grünbergová je absolventkou Genderových studií na UK (2012 – 2015). Pracuje v Odboru rovnosti žen a mužů  Úřadu vlády České republiky jako projektová koordinátorka s tématem jako Prosazování gender mainstreamingu na úrovni vlády ČR.

 

Lucia Zachariášová a Lucie Hradecká jsou také zaměstnanci Odboru rovnosti žen a mužů Úřadu vlády ČR. Vypadá to, že "Stínová rada" je inkubátorem aktivních soudruhů pro Odbor rovnosti žen a mužů, Dienstbierových pohrobků v Radě vlády ČR. Nové kádry je třeba si pěstovat, že?

 

 

Všechna data, informace a fotografie jsou volně dostupné na internetu.

Zdroje:

http://reklamabezsexismu.cz/2017/06/07/otevreny-dopis-majiteli-pivovaru-bernard/

https://magazin.aktualne.cz/reklama-na-pivo-bernard-je-rasisticka-volaji-lide-na-faceboo/r~7ab3cbf4a57011e58f750025900fea04/

Autor: Eva Svobodová | neděle 11.6.2017 13:01 | karma článku: 35,04 | přečteno: 1567x
  • Další články autora

Eva Svobodová

Pravidla lži

17.2.2023 v 12:20 | Karma: 29,24

Eva Svobodová

Žijeme v éře vzpoury hlupců

18.12.2021 v 12:52 | Karma: 47,24

Eva Svobodová

Prázdná místa

28.9.2019 v 11:06 | Karma: 36,02

Eva Svobodová

Hlasují jinak? Zabijte je!

22.5.2019 v 13:34 | Karma: 44,36
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6318x
Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Seznam rubrik