Až na vás v hospodě vyrukuje ožralý štamgast, neřešte to jako chlap, ale jako aktivista

2. 09. 2016 15:21:20
Tak nám v Brně včera vyhodili z hospody Matěje Stropnického a Hollana, málem dostali po politické hubě.... >>> EDIT: Vyjádření přímo od hlavního aktéra, které v novinách nebylo! <<<

Dalo se to čekat. Když všem, co s vámi nesouhlasí, nadáváte do nácků, extremistů a kriminálníků, sami extremismus vytváříte. A pokud za každou cenu hledáte nepřítele, vůči kterému byste se vymezili, vyvoláte střet.

O tom, co přesně se v hospodě U Poutníka stalo, se verze rozcházejí. Každopádně štamgasti z hospody dost nevybíravě vyprovodili ultrazeleného Matěje Stropnického a Matěje "ŽítBrno" Hollana ven, že s někým takovým tam sedět nebudou. Báječná příležitost pro klasické PR - udělat ze sebe oběť.

Kde jsou ty časy, kdy si chlapi v hospodě dali po hubě a nebyla z toho politická kauza...

Až na vás někdy v hospodě vyrukuje ožralý štamgast, neřešte to jako chlap. Pokud jste aktivista, svoláte demonstraci na svoji vlastní osobu, nazvete to "Proti nenávisti" a půjdete žalovat do médií, že toho neonacistu je třeba vyhodit z práce a živly jemu podobné (pravičáky, zahrádkáře, advokáty, jak je potřeba) nejlépe zbavit občanských práv.

A skutečně. Článek o "fašizaci společnosti" se objevil do pár hodin hned v několika novinách.

Jak vyhrát? Udělej ze sebe oběť!

Lidé z nové levice, jako Hollan nebo Stropnický, bezohledně prosazují svoje extrémní politické představy. Nová levice se nestydí hrát roli svazáků z minulého režimu a příliš nerespektuje občanské svobody svých názorových odpůrců. Jak "novolevicová" kavárna, tak ultras, mají něco společného.

Každá země má svoje agresivní fanatiky z Antifa, svoji Kliniku, svoje Occupy, svoje No-Borders. Pořád máme pocit, že levicový extremismus je méně nebezpečný než pravicový, protože neustále řve o "Dobru", "Spravedlnosti", "Lidských právech" a "Ochraně menšin". Ve skutečnosti tahle témata zneužívá pro svoji hru na „revoltu proti systému“ a taktiku má už desítky let stále stejnou, pasivně-agresivní bolestínství. Vítězí ten, kdo vzbudí dojem, že je mu nejvíce ubližováno. A naše přejemnělá společnost, mučená traumatem ze světové války, to baští i s navijákem.

Má syndrom týrané ženy?

Připomíná mi to příručky o sadistických psychopatech, týrajících své okolí:

Agresor se tváří jako oběť, hledá každou vzpouru, každou konfliktní situaci a demonstrativně ji předvádí jako příkoří, které ho ospravedlňuje ke zvýšení agrese. Lhaní, předstírané oběti, mystifikace a překrucování ho ospravedňuje k další agresi pod záminkou sebeobrany.... až nakonec chudák agresor v roli beránka bude muset v sebeobraně genocidovat ty, kteří ho nepodporovali a nepodporují v jeho boji za svobodu a mír.

No a vy budete zase volit Žít Brno nebo Zelené, protože "to dělají od srdíčka". A v pondělí v šest to půjdete pateticky nandat těm fašistům z restaurace U Poutníka.

Ledaže byste tam přišli jako štamgasti už o půl šesté.

Osobně doufám, že majitel zavře podnik a pošle oba tábory, ať se jdou poprat na hřiště. Víc si tahle pseudokauza nezaslouží.

EDIT: "vyvážená a profesionální" média nejeví pražádnou snahu dát prostor k vyjádření druhému hlavnímu aktérovi. Pouze papouškují Hollanovu verzi, která obviňuje známého advokáta Spíška. Ten ale podle vyjádření druhé strany v události nijak nefiguroval. Tvrzení proti tvrzení, zaznít by měla obě. Musíme si tedy pomoci sami. Prosím sdílejte:

Autor: Eva Svobodová | pátek 2.9.2016 15:21 | karma článku: 48.21 | přečteno: 18800x

Další články blogera

Eva Svobodová

Pravidla lži

"Zaujímáme postoje, místo abychom stáli..." jak roste iracionalita a agrese mezi lidmi, tak už zase nejsou důležitá fakta, ale postoje - člověk je nucen si vybrat stranu. A s ní sdílet i nálepky a postoje. A... nenávist.

17.2.2023 v 12:20 | Karma článku: 29.24 | Přečteno: 653 | Diskuse

Eva Svobodová

Opotřebovávací válka - kdo selže jako první?

"Nemáme tu žádné nové zbraně, nové síly, nic. Oni dostávají peníze a od nás se očekává, že budeme jen pochodovat vpřed a umírat." Teď teprve se začíná lámat chleba. A jak je na tom EU a česká vláda?

30.5.2022 v 19:46 | Karma článku: 26.86 | Přečteno: 707 | Diskuse

Eva Svobodová

Žijeme v éře vzpoury hlupců

Sbohem, západní racionalito, éro vědy, techniky a pokroků v medicíně... Přichází doba, ve které fakta nehrají roli a příčina a následek spolu nesouvisejí.

18.12.2021 v 12:52 | Karma článku: 47.24 | Přečteno: 11181 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 40 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.50 | Přečteno: 111 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.47 | Přečteno: 325 | Diskuse

Jan Ziegler

Profesorova dcera spáchala sebevraždu, táta neměl na věno

Dá se říci, že univerzitní profesor Jaromír Čelakovský patřil ke společenské elitě Rakouska-Uherska, přesto však jeho rodina měla finanční problémy. Všechny své tři dospělé dcery provdat nedokázal.

27.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 18.07 | Přečteno: 468 | Diskuse
Počet článků 85 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 6187

Chodím po světě, dívám se a ptám se. Jak to všechno funguje? Proč píšou noviny to, co píšou? Co bylo předtím? Jaké jsou souvislosti? A komu to prospěje?  Kdo se ptá, nezůstane hloupý. Kdo se ptá, nemusí se nechat vést a věřit. Kdo se ptá, najde svoji vlastní cestu. Jdete se mnou?

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...